Categorieën

Service

Turners Dynamiek weer aan de slag

Turners Dynamiek weer aan de slag
Sport

Turners Dynamiek weer aan de slag

  • Redactie
  • 21-03-2022
  • Sport
Turners Dynamiek weer aan de slag
TURNEN - Zaterdag 12 maart 2022 konden de middenbouw turnsters (10, 11 en 12-jarigen) niveau 4 voor het eerst sinds ruim twee jaar weer meedoen aan een turnwedstrijd. Best wel zenuwachtig gingen zij voor de eerste wedstrijd van het District Zuid-Holland naar het Topsportcentrum Rotterdam. Ondanks de zenuwen hebben Robin Kester, Fenne Mosmans, Anna de Wit, Leanne van den Boorn en Wies Keijzer een mooie wedstrijd laten zien. Alle vijf hebben ze nieuwe elementen in hun oefeningen gedaan. En omdat een vierkante vrije-oefeningvloer in de turnhal niet aanwezig is, hebben ze allemaal voor het eerst hun vrije oefening gedaan op een vierkante vloer. En hoewel het best moeilijk is om de richting te bepalen zo de eerste keer, hebben ze het allemaal goed gedaan.

De wedstrijd was een teamwedstrijd, waarbij alle vijf de turnsters op alle toestellen hun oefening mochten laten zien. De beste drie cijfers per toestel telden vervolgens mee voor het teamtotaal. Dit resulteerde in een mooie tweede plaats en een zilveren medaille voor alle meiden! Ook de individuele score werd bijgehouden. Anna haalde individueel de vierde plaats. Robin werd 7e, Wies 10e, Fenne 11e en  Leanne 13e. De gezellige onderlinge sfeer, het elkaar aanmoedigen en de mooie resultaten hebben weer nieuwe energie gegeven om hard verder te trainen op nog netter werken en nog meer nieuwe elementen! 

Een week na deze eerste wedstrijd mochten dezelfde middenbouw turnsters opnieuw aantreden voor een wedstrijd. Op[ 19 maart werden de toestelkampioenschappen van het Rayon gehouden. De turnsters mochten op maximaal drie, zelfgekozen, toestellen deelnemen aan de wedstrijd. Bij de middenbouw niveau 4 turnsters was duidelijk dat de spanning wat minder was dan een week eerder. Het lukte dan ook niet om op alle toestellen even goed te presteren als een week eerder. Toch heeft Fenne een mooie gouden medaille gewonnen op balk, werd Robin tweede op vloer, heeft Leanne op balk weer een nieuw element laten zien en ging Anna haar vloeroefening weer iets beter nu ze al een keer eerder op de vierkante vloer had kunnen turnen.

De meiden van de 3de divisie kwamen in actie op de toestellen balk, brug en vloer. Senior Mira Beckers had al een voorbereiding gehad en had vorig weekend al een wedstijd mogen turnen in Nijmegen. Zij heeft dan ook een goede wedstrijd gedraaid en dit werd beloond met goud op alle drie de toestellen.

Ook de junioren hebben weer een goede eerste wedstrijd gedraaid wat een mooie voorbereiding is voor de regiowedstrijd over twee weken. Floor van Riet en Ivory Bosveld hebben een goede brugoefening laten zien en dit werd beloond met een vierde en tweede plaats. Ook balk ging goed bij de meiden wat beloond werd met de eerste vier plaatsten voor VG Dynamiek. Resa van Berge behaalde hierbij een mooie eerste plaats met een stabiele oefening, gevolgd door Evy van der Sar. Ebony Bosveld behaalde de derde plaats en Marit van der Velden behaalde een mooie vierde plaats. Op vloer hadden de meiden wat meer moeite daar waar het lang geleden is dat zij op een vierkante vloer mochten turnen. Echter hebben de meiden alsnog mooie resultaten behaald waarbij Lara Ouhlous de vijfde plek wist te bemachtigen. Al met al hebben de meiden weer een mooie eerste wedstrijd laten zien.

De meiden van de bovenbouw vierde divisie hebben mooie en nieuwe elementen laten zien tijdens de wedstrijd. Ola Hoekstra heeft twee mooie sprongen laten zien en heeft daarbij een mooie tweede plek behaald op sprong. Madeleine Mocnik en Dianne Hamersma hebben een mooie vloeroefening laten zien met knappe series en Jaylinn ’t Hart heeft voor het eerst arabier salto gesprongen op vloer, wat heel goed ging. Ze hebben allemaal goed hun best gedaan, na twee jaar corona tijd en mogen trots op zichzelf zijn.

De meiden van de 5e divisie bovenbouw hebben ook alles gegeven wat ze konden. Charlotte Quak heeft een super vloeroefening laten zien en dit is beloond met een eerste plek op het podium. Vervolgens waren Gerlize van Pienbroek en Laura Roozendaal aan de beurt. De meiden zijn de oudste van de groep maar dat weerhoudt hun niet. Gerlize heeft echt geknald met haar sprong en dit is beloond met een eerste plek op het podium. Laura heeft een mooie brugoefening met wat nieuwe elementen laten zien. Waardoor zij een strakke volledige oefening had. Uiteindelijk hebben alle drie de meiden alles gegeven wat ze konden.

Ook de jongens deden mee aan de wedstrijd op 19 maart. Eli Dors en Dylano Zonneveld hebben allebei goede oefeningen geturnd. Door allebei een mooie overslag te springen behaalden Eli en Dylano de eerste en tweede plek op sprong. Eli wist ook op vloer en rek de tweede plek te behalen, en Dylano behaalde de tweede plek op ringen.

Heel veel dank ook aan het Noa en Regine Schuchhard die bij de wedstrijden bereid zijn om te jureren, zodat alle turnsters ook daadwerkelijk mee kunnen doen aan de wedstrijden!