Categorieën

Service

Tweede editie van de Broekpolderdag was een groot succes!

Tweede editie van de Broekpolderdag was een groot succes!
Uit

Tweede editie van de Broekpolderdag was een groot succes!

  • Redactie
  • 16-06-2024
  • Uit
Tweede editie van de Broekpolderdag was een groot succes!

Fotografie: Mark Roestenburg, Federatie Broekpolder.

VLAARDINGEN - De Federatie Broekpolder kijkt terug op een succesvolle en drukbezochte tweede editie van de Broekpolderdag op zaterdag 9 juni. De leukste Buiten Doe dag in de natuur. Het mooie weer zorgde voor een uitstekende dag om er op uit te trekken en mee te doen aan de diverse buitenactiviteiten in de prachtige groene omgeving van de Broekpolder.

De dag startte al vroeg met een speeluurtje voor de honden en hun eigenaren bij de hondenspeeltuin en een vriendenmars langs het 10 kilometer lange Vriendenpad. Je kon kennismaken met het klimparcours van Adventure of met de jeu de boules bij JBC Vlaardingen. Masamuda, het archeologisch erf was geopend en de leden van de modelvliegvereniging gaven de hele dag spectaculaire vliegshows. Er was er van alles te doen op en rond het water: in het slootje van het klauterwoud kon je onderzoeken wat er zwemt en leeft, bij de Waterpoort kon je suppen en varen met een elektrische sloep en bij Natsec een kanoclinic volgen. Ook fluisterboot Andante had een speciale Broekpoldervaart georganiseerd. Door het heerlijke weer was het goed toeven op de terrassen van Sushi A20, Clubhuis Bommeer en Adventure. De dag werd afgesloten met een borrel bij de Waterpoort waar de nieuwe plannen bekend werden gemaakt voor de realisatie van een duurzame waterlodge.

Op de Broekpolderdag zetten de verenigingen en organisaties in de Broekpolder hun deuren open en bieden zij Vlaardingers van alle leeftijden een uitgebreid actief, sportief én gratis programma aan. Zo wordt iedereen in Vlaardingen in de gelegenheid gesteld mee te doen. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Federatie Broekpolder en een donatie van Fonds Schiedam Vlaardingen. En goed nieuws: na het succes van de Broekpolderdag 2024 wordt er alweer nagedacht over de derde editie in 2025.


Federatie Broekpolder

bezoekadres: Watersportweg 11, Vlaardingen

Meer over Federatie Broekpolder →