Categorieën

Service

Uniek: parkeren op straat goedkoper dan parkeergarage

Uniek: parkeren op straat goedkoper dan parkeergarage
Nieuws

Uniek: parkeren op straat goedkoper dan parkeergarage

  • Redactie
  • 10-04-2024
  • Nieuws
Uniek: parkeren op straat goedkoper dan parkeergarage

VLAARDINGEN - Wie met de auto naar het centrum van Vlaardingen gaat doet er goed aan op straat te parkeren en niet in de parkeergarage (Liesveld). Dat laatste is namelijk duurder, en dat is redelijk uniek in Nederland.

Vandaag parkeerden we exact 53 minuten in de parkeergarage bij Albert Heijn op het Liesveld, en rekenden €4,00 af. Tot voor kort betaalde je er €1,00 per 24 minuten, en dat is omgerekend €2,50 per uur. Als je nu een minuut langer parkeert dan 45 minuten voor €2,00 dan tik je weer €2,00 af. Dan kun je maar beter de volle anderhalf uur benutten, want dat kost ook €4,00. Wel opletten dat je niet te lang moet wachten bij de automaat om af te rekenen want je zit zo weer een minuut over die anderhalf uur heen.Op de website van APCOA, beheerder van de parkeergarages, staan nog de oude prijzen, maar op het bord bij de garage de nieuwe prijzen.

In 2012 verkocht de gemeente de parkeergarages aan BKS parking voor €8 miljoen, en die verkochten tien jaar later, in 2022, de garages weer door aan Crossroads Real Estate (Crossroads), Holland Immo Group (HIG) en APCOA Parking. De laatste doet tegenwoordig de exploitatie van de parkeergarages. In de praktijk betekende dat het sluiten van de openbare toiletten en inmiddels staat er ook een POST NL wand voor pakjes. En nu dus een aanzienlijke verhoging van de parkeertarieven. Die zijn voor de parkeergarage bij het stadhuis ook verhoogd naar hetzelfde niveau. Bij de Hoogstraat is het iets lager: voorheen was dat 50 cent per 15 minuten, en nu €1 per 30 minuten. Dat lijkt hetzelfde, maar voor 31 minuten betaal je dus €2 en kort geleden nog €1,50. Ook daar loont het de moeite om vooraf even na te denken of de parkeerautomaat op straat niet een beter alternatief is.

Op straat in Vlaardingen betaal je nog steeds €2,40 volgens de website  van de gemeente. En afrekenen kun je er nog (vooraf) per minuut. Parkeren op straat is dus in alle gevallen goedkoper. Wie drie uurtjes gaat shoppen of een ‘filmpje pakt’ betaalt op straat €7,20 en in de garage €8,00. De maximumtarieven per dag ontlopen elkaar nauwelijks, maar op (koop)zondag kun je op straat gratis terecht. En wie mazzel heeft kan een half uurtje voor een ‘duppie’ op straat parkeren op één van de Stop & Shop plekken op de Korte Hoogstraat (5 stuks) of de Waalstraat (2 stuks). Of je pakt de fiets.