Categorieën

Service

Vanaf vandaag gratis WiFi

Vanaf vandaag gratis WiFi
Nieuws

Vanaf vandaag gratis WiFi

  • Redactie
  • 04-01-2017
  • Nieuws
Vanaf vandaag gratis WiFi
VLAARDINGEN - Vanaf vandaag is er openbaar WiFi in de binnenstad. Bezoekers kunnen hier gratis gebruik van maken. Het idee voor WiFi komt voort uit het Actieplan Economie en de campagne ‘De Burger Meester’. Vanaf vandaag is er WiFi op het Liesveld, Veerplein, Fransenstraat, Kuiperstraat en de Westhavenplaats, in januari 2017 worden ook de verbindingen naar de Hoogstraat, de Korte Hoogstraat en de Blokmakersplaats gelegd.

 

(On)Veiligheid

Bij de aankondiging van openbaar WiFi werden zorgen geuit over overlast. Het is mogelijk om het internetsignaal op bepaalde tijden aan en uit te schakelen, wanneer sprake zou zijn van overlast van bijvoorbeeld hangjongeren. Het is de bedoeling om hiermee te experimenteren om mogelijke overlast tot een minimum te beperken. Ook zijn vragen gesteld over de veiligheid van data wanneer je gebruik maakt van WiFi. Gebruikers worden bij gebruik gewaarschuwd om de WiFi niet te gebruiken voor bijvoorbeeld online bankieren. Kijk voor veilig internetgebruik op www.veiliginternetten.nl

 

Via bestaande camerapalen


Voor de WiFi worden deels de bestaande camerapalen gebruikt, waarmee ook het cameratoezicht in het centrum wordt geregeld. Deze camera’s zijn door een glasvezelnet met elkaar verbonden en hebben een ruime (over)capaciteit, om naast de data van de camera’s ook bandbreedte voor internet te verzorgen. Op de camerapalen is een WiFi station gemonteerd, om het internet draadloos te verspreiden.