Categorieën

Service

Wifi-roaming bereikt gemeente Vlaardingen

Wifi-roaming bereikt gemeente Vlaardingen
Nieuws

Wifi-roaming bereikt gemeente Vlaardingen

  • Advertorial
  • 30-09-2021
  • Nieuws
Wifi-roaming bereikt gemeente Vlaardingen
VLAARDINGEN - Op vijftien locaties biedt de gemeente Vlaardingen internet aan haar bezoekers. Vanaf 28 september kun je op al deze plekken gebruikmaken van wifi-roaming via publicroam. Dit is een recente ontwikkeling op het gebied van wifi. Veiligheid en gemak zijn altijd belangrijk bij het aanbieden van diensten in de gemeente Vlaardingen. Met wifi-roaming hoeven de inwoners en bezoekers zich maar één keer aan te melden en gaan daarna automatisch op wifi elke keer als ze een gemeentelijk pand binnenstappen. Daarnaast is de verbinding tussen het internet en de smartphone, tablet of laptop goed beveiligd. Hiermee maakt de gemeente een volgende stap in de constante verbetering van de ICT-dienstverlening. 

Op meer dan 350 locaties automatisch verbonden
Een ander groot voordeel van wifi-roaming is dat als je eenmaal een account hebt, je niet alleen automatisch verbindt in alle gebouwen van de gemeente Vlaardingen maar ook op alle andere plekken waar publicroam beschikbaar is. Dat zijn er al meer dan 350, waaronder alle gebouwen van de gemeente Rotterdam, het stadskantoor van Schiedam en de locaties van het hoogheemraadschap Delfland. 

Wolk van veilige wifi-netwerken
De gemeente Vlaardingen is de vijfde gemeente die aansluit binnen de provincie Zuid-Holland. De gemeente geeft hiermee een belangrijke impuls aan het creëren van een wolk van veilige wifi-netwerken zodat iedereen altijd overal veilig en automatisch verbonden is. 

100% privacy proof
Bij elke dienst is het gebruik van data en de bescherming van de privacy belangrijk. Bij wifi-roaming van publicroam is dit 100% geborgd. De minimale hoeveelheid data die wordt verzameld wordt zo kort mogelijk bewaard en alleen ingezet om de dienst verder te verbeteren. 

Over publicroam
Publicroam is eind 2017 gestart. Inmiddels is de dienst beschikbaar bij gemeenten zoals Amsterdam en Den Haag maar ook in musea en bibliotheken. In 2019 was publicroam runner-up van de innovatie award en in 2020 heeft zij de privacy award 2020 gewonnen.