Categorieën

Service

Vandaag: Buurtbezems, Stadskaravaan, Rondje Ambacht en klassiek concert

Vandaag: Buurtbezems, Stadskaravaan, Rondje Ambacht en klassiek concert
Uit

Vandaag: Buurtbezems, Stadskaravaan, Rondje Ambacht en klassiek concert

  • Redactie
  • 08-06-2024
  • Uit
Vandaag: Buurtbezems, Stadskaravaan, Rondje Ambacht en klassiek concert

Fotografie: Ron van Rutten

VLAARDINGEN - De rubriek Agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar [email protected] U vindt de rubriek agenda altijd op de voorpagina.


Buurtbezems

Vandaag, zaterdag 8 juni is het lekker weer en wordt het een graad of 18. Prima weer om even de handen te laten wapperen: vanochtend verzamelen in de diverse wijken in Vlaardingen weer betrokken bewoners voor de Buurtbezems. Nieuwe vriendschappen maken en oude hernieuwen of vieren en na een kop koffie of thee starten, waarbij er weer een hoop rommel van straat wordt gehaald. Wie ook mee wil doen kan in verschillende wijken terecht. Dat zijn er inmiddels maar liefst zes: in de Oostwijk, Holy, Centrum, Oud Ambacht en Nieuw Ambacht en de Westwijk. Je kunt alles hier nog nalezen: https://www.vlaardingenschoon.nl/buurtbezems 


Rondje Ambacht

Vandaag is de tweede dag van Rondje Ambacht, in de wijk (Vlaardinger) Ambacht. Het is alweer de achtste editie en vandaag vindt dat plaats van 11.00 uur tot 17.00 uur. In de wijk gaan de (tuin)deuren van zestien locaties open met onder andere planten, bloemen, stekjes, brocante, decoraties, zelfgemaakte producten, keramiek, live muziek en hapjes en drankjes. Niet alleen Streekmuseum Jan Anderson en de Bethelkerk doen weer mee, maar ook kunt u kennismaken met de tuinders van het Landje van Chardon.

Op zaterdag 8 juni van 11.00 tot 17.00 uur concentreert het feest zich vooral op het Burgemeester de Bordesplein met een hobbymarkt, optredens van onder meer ‘pretrockband’ The Chick, een dichtwedstrijd waar je je schrijfsels kunt voordragen en de act Poëzie Jukebox.

Meer informatie vind je op www.bewonersplatformoudambacht.nl  en een kaart met plattegrond van alle deelnemende locaties vind je hier: https://bewonersplatformoudambacht.nl/rondje-ambacht-2024/ 


Stadskaravaan De Loper

Wegens groot succes tijdens het Vlaardingen 750 feestjaar keert het reizende festival de Stadskaravaan terug! Op zaterdag 8 juni zal winkelcentrum De Loper, net als vorig jaar, het feestelijke decor zijn van een gratis festival vol muziek, theater, dans, kunst, cultuur, eten, drinken en veel meer. De Stadsgehoorzaal nodigt, samen met de culturele partners De Kroepoekfabriek (poppodium), KADE40 (kunst- en cultuurcentrum), Museum Vlaardingen, Bibliotheek de Plataan, UN1EK en Minters (jongerenwerk), iedereen uit én om Holy uit om dit feest mee te komen vieren. Meer informatie is te vinden via www.stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/stadskaravaan-holy 

Het bruisende festivalprogramma zal om 13:00 uur geopend worden door presentator, theatermaker en actrice Nhung Dam, wethouder Bart Bikkers, een knallende openingsdans door leerlingen van IKC Het Anker en wonderlijk straattheater! In het programma van het Stadskaravaan festival komen grote namen én lokale talenten samen in één bruisend programma.


Concert in de Grote kerk

Wie net wat meer de rust zoekt is er een orgelconcert in de Grote Kerk op de Markt, dat wordt verzorgd door Riëtte Beumer (fluit), Quirine Kingma (altviool) en Christo Lelie (orgel). Op het programma staan werken van o.a. Bach, Hoffmeister, Reger en Boëly. Het concert begint om 15.15 uur en de toegang is gratis.

Kortom, vervelen is geen optie vandaag!