Categorieën

Service

Vandaag: muziek bij de Brandweer en snuffelen bij de buren

Vandaag: muziek bij de Brandweer en snuffelen bij de buren
Uit

Vandaag: muziek bij de Brandweer en snuffelen bij de buren

  • Redactie
  • 25-02-2024
  • Uit
Vandaag: muziek bij de Brandweer en snuffelen bij de buren

De band Chabliz speelt vanavond in De Brandweer

VLAARDINGEN - Geen koopzondag of rommelmarkt vandaag in het centrum, hoewel voor de kooplustigen er altijd wel een supermarkt geopend is. maar gezellig is anders en die vind je dan bijvoorbeeld wel weer terug in Museum Vlaardingen. Voor een overzicht van de tentoonstellingen kijk je hier! . Er is telkens wat nieuws te bekijken maar ook het roemrijke visserijverleden is nooit vergeten; een tentoonstelling over de haringvisserij is er permanent, en daarover gaat de tentoonstelling Brood uit Water . Daarin leer je hoe Vlaardingen ooit de grootste haringvloot ter wereld had.

In Prikkewater (Packhuys) aan de Koningin Wilhelminahaven is er om 14.00 uur een optreden van Ciosi the one-man band; acoustic guitar player, singer en songwritter die muzieksoorten blues, bluegrass, folk, country en pop speelt en zingt. De deur gaat open om 13uur en het optreden start om 14uur. Kaarten kun je hier bestellen, maar mogelijk zijn die ook wel aan de zaal nog verkrijgbaar.

Het is de laatste dag van de voorjaarsvakantie en dat betekent dat er qua zalen ook het een en ander dicht is. Voor het programma vanaf aanstaande week in bijvoorbeeld de Stadsgehoorzaal kun je alvast hier kijken en kaarten bestellen. Wat wel open is, is de nieuwste ‘zaal’ in District U, De Brandweer (in de voormalige brandweerkazerne op het Unilever terrein). Daar speelt vanavond, helemaal gratis, de band Chabliz. Chabliz is een avontuurlijke artpop- en pop-noirband. Ervaar hun unieke sound geïnspireerd door legendes als Nick Cave, Kate Bush en David Bowie! Tijd en locatie: 25 feb 2024 19:00 – 21:15, De Brandweer, Olivier van Noortlaan 640.

Voor wie toch er even op uit wil om te ‘funshoppen’ of gewoon wat benodigde spullen aan te schaffen is het tenslotte koopzondag bij de buren. Winkelcentrum Koningshoek opent vanaf 12.00 uur de deuren, het parkeren is gratis en je loopt er lekker overdekt. Hoewel de weersvoorspellingen gunstig zijn: het zou droog blijven vandaag.