Categorieën

Service

Vandaag: snuffelen, vespers, een liefdesgeschiedenis en regen

Vandaag: snuffelen, vespers, een liefdesgeschiedenis en regen
Uit

Vandaag: snuffelen, vespers, een liefdesgeschiedenis en regen

  • Redactie
  • 18-02-2024
  • Uit
Vandaag: snuffelen, vespers, een liefdesgeschiedenis en regen

VLAARDINGEN - De rubriek Agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar [email protected] U vindt de rubriek agenda altijd op de voorpagina.

Snuffelmarkt

Wat we onder de aandacht willen brengen is een snuffelmarkt op het Veerplein, die er iedere eerste en derde zondag is. Daar staan vandaag vanaf 12.00 uur kramen van een snuffelmarkt waar je nog weleens bijzondere spulletjes op de kop kan tikken. En uit ervaring weten we dat afdingen ook een optie is. U spaart in ieder geval parkeergeld uit vandaag want parkeren is op zondag gratis op straat. Het is vandaag verder geen koopzondag, maar de supermarkten en in het centrum Kruidvat zijn eigenlijk altijd wel open.

Vesper in de Bethelkerk

In de Vlaardingse Bethelkerk (Verkadesingel) is er zondag 18 februari om 17.00 uur een maandelijkse Vesper: muziek, stiltes en een korte bezinning. Dit seizoen verdiepen ze zich in het boek Job. Voor kerkmensen en zeker ook voor niet-kerkmensen een mooi uurtje om even tot rust te komen in de hectiek van alledag. De Vespercantorij laat van zich horen in een prachtige akoestiek maar er is ook samenzang. De toegang is gratis. Inloop vanaf 16.30 uur.

Museum Vlaardingen

Stap in de ‘Wunderkammer’ van Yvonne Verzijlbergh en dompel je onder in een onwaarschijnlijke wereld van exotica uit verre landen, rariteiten en spannende fantasiedieren. Geboeid door de schoonheid van rariteiten heeft Yvonne altijd gereisd en verzameld, omdat zij zich graag laat inspireren door objecten, vormen en fragmenten uit een voorbij leven of een andere cultuur. Opgebouwd uit combinaties van naturalia en artificialia creëert ze nieuwe, verrassende objecten, die op intrigerende wijze verhalen lijken te vertellen. Nu te zien in Museum Vlaardingen aan de Westhavenkade 54.

Natuurlijk is er nog veel meer te zien en dat vind je hier! Vandaag is het museum open van 12.00 uur tot 17.00 uur


Filmtheater Het Zeepaard

Filmtheater Het Zeepaard vertoont deze week de film Fallen Leaves. Fallen Leaves schildert de schuchtere liefdesgeschiedenis tussen twee dolende zielen in een van alcohol doordesemd Helsinki. Ansa en Holappa, alletwee net ontslagen, hebben hun eerste date in een bioscoop. Ansa schrijft haar telefoonnumer op een briefje voor Holappa, het briefje raakt weg... Zal hij Ansa nog een keer ontmoeten? De algemene neiging van het leven om obstakels op te werpen voor degenen die streven naar geluk helpt de situatie bepaald niet mee, maar de liefde overwint ondanks alles. Fallen Leaves won de Grote Juryprijs op het filmfestival van Cannes.

De film is te zien op zondag 18 februari om 16.15 uur. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in Vue Vlaardingen.


Het weer

Voor wie eropuit trekt: het gaat de hele dag regenen en de temperatuur wordt maximaal zo’n 10 graden. Goed aankleden dus!