Categorieën

Service

Vandaag: van Under the Bridge tot Stadsstrand

Vandaag: van Under the Bridge tot Stadsstrand
Uit

Vandaag: van Under the Bridge tot Stadsstrand

  • Redactie
  • 26-05-2024
  • Uit
Vandaag: van Under the Bridge tot Stadsstrand

VLAARDINGEN - De rubriek Agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar [email protected] U vindt de rubriek agenda altijd op de voorpagina.

Er is nog wel wat te doen in Vlaardingen, en het weer is prima, met een temperatuur van net boven de 20 graden. Misschien valt er in de loop van de middag lokaal nog wat regen.

Woodstock aan de Vaart

Voor wie het vooral droog wil houden vandaag is er het minifestival  Under the Bridge, vanaf 15.00 uur ’s middags. Het vindt plaats bij het viaduct ter hoogte van de Emmakade/Wilhelminasingel, en je kunt er eten, drinken en genieten van muziek van lokale artiesten. En je houdt het altijd droog onder het viaduct.

Stadsstrand

Wie niet bang is voor een beetje regen kan naar de opening van het Stadsstrand morgen, op de kop van de Oosthavenkade bij de Waterleidingstraat. Het seizoen wordt afgetrapt met optredens van Muziek bij de Buren, samen met Les Etoiles en Sandy Struijs. Het begint om 14.00 uur, en duurt tot of 16.00 uur. Meer info hier   Gezien de bouwplannen in dat gebied zou dit zomaar eens het laatste seizoen kunnen zijn; een aanrader om dan toch maar een keer te gaan dus.

Shoppen en files

Shoppen in Vlaardingen is er vandaag niet bij, afgezien van de supermarkten die open zijn. In Maassluis is het echter koopzondag in winkelcentrum Koningshoek, maar let even op: de A20 is tijdelijk gesloten vanwege werkzaamheden aan de Blankenburgverbinding. Je kunt wel over de Maassluissedijk rijden maar dat was gisteren al filerijden en naar verwachting vandaag ook. Met de fiets of op de scooter is het ongetwijfeld sneller.

Cultureel genieten

Voor wie het wat rustiger aan wil doen en meer cultureel bezig wil zijn is er natuurlijk nog het Museum Vlaardingen. Dat heeft allerlei bijzondere exposities, waarover je hier meer kunt lezen. Het museum is vandaag geopend vanaf 12.00 uur en bevindt zich aan de Westhavenkade 54.