Categorie├źn

Service

Veel medailles voor turners GV Dynamiek

Veel medailles voor turners GV Dynamiek
Sport

Veel medailles voor turners GV Dynamiek

  • Redactie
  • 13-04-2022
  • Sport
Veel medailles voor turners GV Dynamiek
VLAARDINGEN - Op zaterdag 9 april vond in de Lier de jaarlijkse recreantenwedstrijd plaats. Vanuit VG Dynamiek deden er maar liefst 42 meisjes en jongens mee aan deze wedstrijd. Alle deelnemers hebben erg hun best gedaan en mooie oefeningen laten zien verdeeld over vijf toestellen. Er werden veel medailles behaald. Zo was er een eerste plaats voor Bink Seen en Kiran Timmers, een tweed2e plaats voor Lovy Kester, Marah de Jonge en Thijs Romp, een derde plaats voor Livia van der Brugge, Fleur Wagemakers en Danee Heisterborg Ratelband.

OP 10 april 2022 konden de VG Dynamiek selectieturnsters, geboren in 2013 en later voor het eerst meedoen aan een wedstrijd. Hetzelfde gold voor de middenbouw niveau 5 meisjes, geboren in 2010 tot en met 2012. De wedstrijd vond plaats in De Lier. De zeven middenbouw meisjes deden mee aan drie toestellen, die ze zelf hadden mogen kiezen. Per toestel konden ze een medaille winnen. Zo’n eerste keer wedstrijd is altijd spannend. Niet alleen om de oefeningen te doen terwijl de jury en een heleboel publiek toekijkt, maar ook omdat het helemaal nieuw is hoe het er op een wedstrijd aan toegaat. De meiden waren dus best wel zenuwachtig van tevoren. Ondanks dat hebben alle turnsters heel goede oefeningen laten zien. Uiteindelijk namen de meisjes gezamenlijk vier gouden, en twee2 zilveren medailles naar huis. De mooie resultaten en ervaring smaken naar meer, dus de meiden gaan met nieuwe energie weer verder trainen.

Later op de dag waren de elf jongste turnsters aan de beurt. Verdeeld over twee groepen mochten ze allemaal op vijf toestellen laten zien wat ze kunnen. Voor de oefeningen die zij deden, konden ze bronzen, zilveren of gouden stickers verdienen. Aan het eind van de wedstrijd mochten alle meisjes bij het podium hun diploma, met de verdiende stickers, in ontvangst nemen. Ook voor deze jongste turnsters was het een geslaagde dag en ze kijken al weer uit naar een volgende wedstrijd!

In de laatste ronde op de zondag waren de jongste jongens van de selectie aan de beurt. Zij lieten zes oefeningen zien waar ze bij iedere oefening een sticker konden verdienen, waarbij de gouden sticker een perfecte oefening voorstelt. Voor de twee jongste jongens van de selectie was dit de eerste wedstrijd, ze waren erg zenuwachtig maar hebben laten zien dat ze al goed kunnen turnen.