Categorieën

Service

Verbazing over fietspad wijk nieuwe Sluis 

Verbazing over fietspad wijk nieuwe Sluis 
Politiek

Verbazing over fietspad wijk nieuwe Sluis 

  • Redactie
  • 02-09-2021
  • Politiek
Verbazing over fietspad wijk nieuwe Sluis 
VLAARDINGEN - Bewoners van de wijk Nieuwe Sluis hebben met grote verbazing gereageerd op het fietspad dat in hun wijk wordt aangelegd. Ook de Raadsfractie van ChristenUnie/SGP fronst de wenkbrouwen.

Er wordt al een tijd gesteggeld over een fietspad in de wijk. Bewoners kunnen nu eigenlijk op geen enkele behoorlijke en veilige manier de wijk fietsend verlaten. En zo'n probleem lijkt dat toch niet te  zijn. Er loopt immers een snelfietspad langs de metrolijn aan de noordzijde van de wijk. Een of twee verbindingen vanuit de wijk met dat fietspad en klaar is kees, zou je denken.

,,In het oorspronkelijke plan was een fietspad opgenomen aan de zuidkant van de wijk langs de Deltaweg dat uitkomt op het snelfietspad'', stelt Erik van Pienbroek, fractievoorzitter van CU/SGP. ,,Zeer groot was onze verbazing nu wij van bewoners bericht kregen dat er een fietspad aangelegd wordt op een onlogische plek. Dat hiervoor de tegels van het voetpad langs de Deltaweg vervangen zijn door rode tegels. Daarnaast is er een fietsstrook aangelegd in de Berkelsesluis, veel te dicht langs de voorgevel van de woningen en op gelijke hoogte van het voetpad.''

De door de gemeente gekozen oplossing voor de bereikbaarheid van de wijk per fiets roept nogal wat vragen op bij Van Pienbroek. Hij wil weten waarom er niet is gekozen voor een directe verbinding met het snelfietspad. ,,Waarom wordt er niet vastgehouden aan het oorspronkelijke plan?''

Van Pienbroek vuurt een serie vragen af op het college van burgemeester en wethouders. Die hebben zes weken om hem van antwoorden te voorzien.