Categorie├źn

Service

Verbouwen of verhuizen op oudere leeftijd

Verbouwen of verhuizen op oudere leeftijd
Wonen

Verbouwen of verhuizen op oudere leeftijd

  • Advertorial
  • 29-09-2020
  • Wonen
Verbouwen of verhuizen op oudere leeftijd
VLAARDINGEN - Naarmate we ouder worden veranderen onze woonbehoeften. Al die trappen zijn misschien ineens niet handig meer of de huidige woning is te groot geworden. Soms is het mogelijk om met een aantal aanpassingen toch in het huis te blijven wonen. In andere gevallen kan verhuizen de beste optie zijn. Wij hebben een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet.


KLEINE AANPASSINGEN
Soms zijn kleine aanpassingen in huis al voldoende om toch comfortabel te blijven wonen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van beugels in het toilet en de badkamer. Of het weghalen van drempels in huis. Het plaatsen van een inloopdouche met zitje of instapbad kan uitkomst bieden om zonder gedoe gebruik te blijven maken van de badkamer.

TRAPLOPEN
Het vergt nogal wat lichamelijke inspanning om een trap op te lopen. Voor ouderen is een huis met meerdere verdiepingen daarom niet altijd meer ideaal. Traplopen gaat moeizaam en het risico op vallen neemt toe. Trapliften zijn een goede oplossing hiervoor. Deze liften kunnen in bijna elk huis geplaatst worden.

SLIMME TOEPASSINGEN IN HUIS
Het is voor ons allemaal handig dat er steeds meer slimme toepassingen voor in huis worden ontwikkeld. Als je niet goed ter been meer bent is het misschien zelfs extra fijn dat je niet overal voor hoeft op te staan. Regel bijvoorbeeld dat de gordijnen met één druk op de knop geopend en gesloten worden. Ook de verlichting, airconditioning en deurbel zijn gemakkelijk van afstand te bedienen.

VERBOUWEN OF AANBOUWEN
Als traplopen een blijvend probleem vormt dan kan het realiseren van een slaapkamer en badkamer op de begane grond een optie zijn. Mocht er ruimte over zijn op het perceel dan kan een aanbouw uitkomst bieden. Op die manier is het vaak mogelijk om langer in de huidige woning te blijven zitten. Meestal is dit een behoorlijk ingrijpende verbouwing. Daarom adviseren we altijd om de mogelijkheden van verbouwen én verhuizen te onderzoeken.

FINANCIEREN VAN EEN VERBOUWING
In de huidige markt is het goed mogelijk dat er overwaarde zit op de woning. Als dat het geval is dan kan een verhoging van de hypotheek een mogelijkheid zijn. Wanneer er geen overwaarde is dan kan een persoonlijke lening worden afgesloten. De rente hiervan mag, onder voorwaarden, worden afgetrokken. Sommige kredietverstrekkers hanteren een leeftijdscriterium, lees je dus goed in.

VERHUIZEN
Een verhuizing naar een nieuwe woning is soms de beste oplossing. Omdat verbouwen te duur is, of een ander huis in meerdere opzichten beter toekomstbestendig. Ouderen die verhuizen geven vaak de voorkeur aan een gelijkvloerse woning. Appartementen en bungalows zijn daarom populair. Leeftijd hoeft trouwens geen bezwaar te zijn voor het afsluiten van een (nieuwe) hypotheek.

MEER INFORMATIE
Wil je meer weten over verbouwen of verhuizen en de financiële mogelijkheden? Bij Fundament Advies ben je van harte welkom om hierover vrijblijvend een gesprek aan te gaan.

Neem contact op om informatie op te vragen of maak direct een afspraak.

Fundament Advies

Korte Hoogstraat 8a, Vlaardingen

Meer over Fundament Advies →