Categorieën

Service

Victoria'04 wint ook laatste competitiewedstrijd

Victoria'04 wint ook laatste competitiewedstrijd
Sport

Victoria'04 wint ook laatste competitiewedstrijd

  • Redactie
  • 05-06-2022
  • Sport
Victoria'04 wint ook laatste competitiewedstrijd
VLAARDINGEN - De laatste competitiewedstrijd was alleen nog van belang voor de statistiek, want Rotterdam United (in veilige haven) en kampioen Victoria'04 waren zeker van hun zaak. De wedstrijd stond voor beide teams grotendeels in het teken van afscheid nemen of reservespelers extra minuten laten maken. 

De bezoekers boden goed tegenspel, maar de Vlaardingse formatie wist in de omschakeling veel meer kansen af te dwingen. Het spel golfde over en weer, doch het doel van Victoria'04 werd nauwelijks onder vuur genomen. Keeper Dion Engelbracht moest één keer de bal uit de kruising halen en klaarde gesteund door de solide verdediging het vele werk verder naar behoren. Aan de overzijde wist het aanvalsduo Girigorie/Blankenstijn het doel van Rotterdam United keer op keer te bereiken, hetgeen in de eerste helft (slechts) twee treffers op leverde; ruststand 2-0. 

In de tweede helft ontstond hetzelfde spelbeeld. Rotterdam United wilde wel aanvallen, maar Victoria'04 bleef controle houden. Uit een hoekschop kopte Jordi de Kimpe fraai de 3-0 binnen. Hierna werd door beide teams volop gewisseld, waardoor meer ruimte ontstond in de linies. In de slotfase bepaalde invaller Owen Passon de eindstand op 4-0, waarna het kampioensfeest nogmaals kon aanvangen.