Categorie├źn

Service

Victoria '04 verliest in de nacompetitie van tweedeklasser

Victoria '04 verliest in de nacompetitie van tweedeklasser
Sport

Victoria '04 verliest in de nacompetitie van tweedeklasser

  • Arie Noordhoek
  • 04-06-2023
  • Sport
Victoria '04 verliest in de nacompetitie van tweedeklasser
VOETBAL - In de tweede ronde van de nacompetitie moest gisteren DoCoS zien te overleven om niet te degraderen naar de derde klasse. Victoria'04 daarentegen zou via het toetje promotie kunnen afdwingen naar de tweede klasse. Dat was het uitgangspunt bij deze ontmoeting.

De bezoekers uit Leiden werden door het aanvalsspel van Victoria'04 meteen na de aftrap verrast. Eerst kwam Nailey Girigorie in kansrijke positie, waaruit een goede kans ontstond. Maar kort daarna was het wel raak. Een hoge voorzet van Nailey bereikte Jelle Blankestijn, die beheerst koppend afrondde: 1-0. Het zag ernaar uit, dat Victoria'04 zich naar een eenvoudige overwinning ging spelen, doch kwam bedrogen uit. DoCoS trok naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer het initiatief naar zich toe. Victoria'04 werd naar achteren gedrongen en diende alle zeilen bij te zetten om de Leidenaren van doelpunten af te houden. Kort voor de pauze was het dan toch raak. Een hoge voorzet in het strafschopgebied bereikte een geheel vrijstaande speler, die met een geplaatste kopbal de ruststand op 1-1- bracht.

Na de pauze ontwikkelde zich hetzelfde spelbeeld. DoCoS was het vaakst in balbezit en Victoria'04 diende zich te beperken tot het opzetten van snelle counters, die keer op keer vroegtijdig strandden in de hechte defensie van DoCoS. Na bijna een uur spelen mocht DoCoS weer een gevaarlijke aanval opzetten. De linkerspits kwam in een 1op1 situatie met doelman Jochem van der Hoff (buitenspel ?) en benutte de kans: 1-2.

Om de stand gelijk te trekken koos Victoria'04 voor een andere tactiek een legde het accent meer op de aanval. Roy Meerten dacht de 2-2 aan te tekenen, maar de gelijkmaker werd wegens buitenspel (?) afgekeurd. DoCoS hield het hoofd koel en zocht waar mogelijk de aanval. In de 80ste minuut bracht een afstandsschot de 1-3 op het scorebord. In een alles-of-niets offensief trachtte Victoria'04 tevergeefs de nederlaag te voorkomen. DoCoS verder in de nacompetitie en Victoria'04 kan terugzien op een geslaagd seizoen in de derde klasse.

Selectie Victoria’04: Jochem van der Hoff, Bart van der Hoeven (67: Rilgilio Ramsubagh), Robbin Winsveen, Lars de Visser, Osman Ünnu, Jur de Visser (67: Chris Bruurmijn), Colin Pleijsier, Jordi de Kimpe, Roy Meerten (75: Kars Martin), Jelle Blankestijn, Nailey Girigorie (80: Lars Kortleven).