Categorieën

Service

Vlaardingen bereidt zich voor op No Deal Brexit

Vlaardingen bereidt zich voor op No Deal Brexit
Nieuws

Vlaardingen bereidt zich voor op No Deal Brexit

  • Redactie
  • 10-10-2019
  • Nieuws
Vlaardingen bereidt zich voor op No Deal Brexit
VLAARDINGEN - Bij een eventuele no deal Brexit op 31 oktober 2019 verwachten Rijkswaterstaat en de gemeente Vlaardingen veel oponthoud van vrachtverkeer dat via DFDS naar het Verenigd Koninkrijk wil gaan. Rekening moet worden gehouden met vertraging aan de gate van de veerdienst DFDS aan de Vulcaanweg. Die vertraging ontstaat door langere afhandelingstijden vanwege de gewijzigde douaneregels en doordat veel vrachtwagenchauffeurs niet over de benodigde papieren zullen beschikken. Hierdoor is er kans op files op de Vulcaanweg en de Schiedamsedijk bij Vijfsluizen, die zich mogelijk uitbreiden naar de A4.

Om deze files te verminderen, heeft Rijkswaterstaat samen met de gemeente een verkeerscirculatieplan opgesteld. Dat plan voorziet in een alternatieve route naar DFDS op het moment dat er files ontstaan tot aan Vijfsluizen. Het vrachtverkeer naar DFDS wordt dan via de Vulcaanweg, het Sluisplein, de Oosthavenkade en de Koningin Wilhelminahaven Noordzijde geleid. Deze langere route naar DFDS moet voor minder files bij Vijfsluizen en op de A4 zorgen.

Hoe lang duurt de overlast?
De inschatting is dat de verkeersdrukte zes weken duurt. In die periode loopt het afhandelen volgens de gewijzigde douaneregels naar verwachting steeds soepeler en hebben ook de vrachtwagenchauffeurs steeds vaker hun papieren op orde.