Categorie├źn

Service

Vlaardingen vraagt hulp aan de Tweede Kamer voor wijkaanpak

Vlaardingen vraagt hulp aan de Tweede Kamer voor wijkaanpak
Politiek

Vlaardingen vraagt hulp aan de Tweede Kamer voor wijkaanpak

  • Redactie
  • 25-05-2021
  • Politiek
Vlaardingen vraagt hulp aan de Tweede Kamer voor wijkaanpak
VLAARDINGEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft een brief aan de leden van de Tweede Kamer en de informateur gestuurd. In de brief vraagt het college aandacht om het thema wijkaanpak op te nemen in het op te stellen regeerakkoord van het nieuwe kabinet. Het college investeert samen met maatschappelijke partners in de wijken, maar hulp en ondersteuning vanuit het Rijk is van essentieel belang.

De gemeente Vlaardingen wordt geconfronteerd met een tekort aan (financiële) mogelijkheden om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken. Hulp van het Rijk is essentieel, dat wordt in deze brief toegelicht. Veiligheid en de aanpak van ondermijning staan bij de wijkaanpak voorop. Daarnaast ook perspectief op goede woonruimte, op een opleiding en op werk. Drie elementen die samen met een veilige omgeving zorgen dat inwoners zich kunnen ontplooien.

,,De aanpak en ontwikkeling van Vlaardingen is er een van de lange adem'', aldus het college. ,,Het vraagt uithoudingsvermogen, om investeringen, om samenwerking met lokale partners, maar ook een hernieuwd partnerschap samen met het nieuw te vormen kabinet. Veel onderwerpen uit de landelijke politiek komen samen in de wijken (denk daarbij aan armoede en schulden, onderwijsachterstanden, huisvestingsvraagstukken, werkloosheid). Een nieuw, breed en gezamenlijk offensief is noodzakelijk om het verschil te maken om perspectief te bieden voor Vlaardingse inwoners maar zeker ook die van de andere grote steden. De gemeente wil optrekken tegen de achterstanden in de stad, maar dat kan ze niet alleen.''