Categorieën

Service

Vlaardinger aangehouden voor oplichting in haven

Vlaardinger aangehouden voor oplichting in haven
112

Vlaardinger aangehouden voor oplichting in haven

  • Redactie
  • 21-10-2022
  • 112
Vlaardinger aangehouden voor oplichting in haven

foto: Politie

VLAARDINGEN - De politie heeft woensdag 5 oktober drie mannen aangehouden die verdacht worden van een poging oplichting ter waarde van ongeveer 150 miljoen euro.Een van de drie is een 58-jarige man uit Vlaardingen. Het drietal was betrokken bij het opstellen van een nep inspectierapport. Op basis van dat neprapport werden 2 miljoen barrels met olie te koop aangeboden. De barrels olie bestonden niet. Het gaat om het fenomeen tank- & storage spoofing. Een fenomeen met jaarlijks miljoenen euro’s schade bij bedrijven in de Rotterdamse haven. De recherche van de Zeehavenpolitie deed onderzoek naar de fraudezaak.

Iets verkopen dat niet geleverd wordt is helaas aan de orde van de dag voor veel particuliere kopers. Soms gaat dat om grote bedragen, als er bijvoorbeeld nieuw meubilair wordt aangeschaft. Maar als het om de Rotterdamse haven gaat, worden bedragen al snel groter. De oplichters probeerden met valse inspectierapporten en video’s van gevulde barrels olie, die zogenaamd op een haventerrein stonden, een flinke slag te slaan. De inspectie van het aankopende bedrijf was goed op orde en nam contact op met de politie. De politie startte direct een onderzoek en kwam een drietal verdachten op het spoor.

Aangehouden op werkplek

Het gaat om een 47-jarige man uit Hellevoetsluis, 51-jarige man uit Zwartsluis en een 58-jarige man uit Vlaardingen. Twee verdachten werden in hun woning aangehouden. De derde werd op zijn werklocatie in de haven aangehouden. Van de drie verdachten werden hun woningen doorzocht. Onder andere werden gegevensdragers in beslag genomen.