Categorie├źn

Service

Vlaardings pleegmeisje niet langer in levensgevaar

Vlaardings pleegmeisje niet langer in levensgevaar
112

Vlaardings pleegmeisje niet langer in levensgevaar

  • Redactie
  • 04-06-2024
  • 112
Vlaardings pleegmeisje niet langer in levensgevaar

Ondanks extra beveiliging werden vorige nacht nog ruiten van de woning van de pleegouders in de Madoerastraat ingegooid. (archieffoto JB Media)

VLAARDINGEN - Het tienjarige Vlaardingse pleegmeisje dat zwaar is mishandeld in haar pleeggezin verkeert niet langer in direct levensgevaar, Dat laat de William Schrikker Stichting weten. De stichting is verantwoordelijk voor de voogdij over het meisje. De toestand van het meisje is nog altijd zorgelijk, intensieve medische zorg zal de komende periode noodzakelijk blijven. Verdere informatie geeft de stichting niet in verband met de privacy van het kind.

Het meisje werd twee weken geleden niet aanspreekbaar binnengebracht op de eerste hulp van het ziekenhuis. Pleegouders John en Daisy werden dagen later aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Later voegde het Openbaar Ministerie daar nog de verdenking van vrijheidsberoving aan toe. De twee zouden het meisje tegen haar wil hebben vastgehouden.

De biologische moeder van het meisje laat zich inmiddels bijstaan door "Namens de Familie", een stichting die mensen helpt bij het omgaan met de media na een dramatische gebeurtenis. ,,Zij heeft via de media moeten horen dat haar dochter niet langer in levensgevaar verkeert'', laat Namens de Familie in een reactie weten. ,,Het is voor de moeder erg belangrijk dat zij dit rechtstreeks van de behandelend arts te horen krijgt.''