Categorieën

Service

Vlaardingse ballengooiers verliezen opnieuw

Vlaardingse ballengooiers verliezen opnieuw
Sport

Vlaardingse ballengooiers verliezen opnieuw

  • Redactie
  • 10-10-2023
  • Sport
Vlaardingse ballengooiers verliezen opnieuw

JEU DE BOULES - Op die zonnige zaterdagmiddag van 7 oktober, terwijl de rest van de wereld van de nazomer genoot, bevond het pas gepromoveerde eerste team van JBCVlaardingen zich in het boulodrome, klaar voor de strijd tegen een jeugdig team van Elza Boules uit Beverwijk. De reglementen van de Nederlandse Jeu de Boule Bond dicteren dat de Nationale Pétanque Competitie een wintercompetitie is en moet worden gespeeld in een boulodrome, dus hadden ze geen keuze. Maar ze lieten zich niet uit het veld slaan. In plaats daarvan stroopten ze hun mouwen op en openden ze de deuren om het gevoel van de warme zonnestralen binnen te laten stromen.

Ria Bronsema, de teamleider, zette de teams op voor de eerste ronde doubletten, waarin het 2 tegen 2 was. Janus Crama en Jan Langerak betraden het speelveld, vol goede moed, maar eindigden met een 5-13 verlies. Rayan Chinnappan en Ria Bronsema deden hun best, maar verloren met 6-13. Fred van der Reijken en Robin Teijgeler boden wat meer weerstand, maar konden het tij niet keren en verloren met 8-13. Het stond 0-3 voor de tegenstanders, en de situatie zag er al somber uit.

De tweede ronde bracht tripletten, 3 tegen 3. Tony Wezenberg, Rayan Chinnappan en Ria Bronsema hadden een moeilijke tijd en verloren snel met 0-13. Janus Crama, Jan Langerak en Robin Teijgeler begonnen langzaam op stoom te komen, maar het was te laat en ze verloren met 10-13. De tegenstanders hadden nu een voorsprong van 0-5, en hadden de twee punten al in hun zak.

Na een oppeppende kop koffie keerden de spelers terug in het veld, vastbesloten om te strijden voor de laatste punten. Robin Teijgeler en Tony van Wezenberg, bevrijd van de druk, versloegen hun tegenstanders met 13-1. Janus Crama en Ria Bronsema trokken ook aan het langste eind, met een overwinning van 13-10. Helaas moesten Rayan Chinnappan en Fred van der Reijken na een lange, spannende strijd hun tegenstanders feliciteren, met een score van 9-13.

Misschien kwam het door de ontspanning van de tegenstanders, of misschien waren de JBCVlaardingen-spelers eindelijk weer in hun element, maar in ieder geval herstelden ze zich sterk in de derde ronde. Met een eindstand van 2-6 was het duidelijk dat ze niet opgaven. De volgende wedstrijd tegen Les Mille Îles 1 staat voor de deur, en in die wedstrijd moeten ze punten pakken om zich te handhaven in deze moeilijke klasse. Maar voor nu konden ze trots zijn op hun terugkeer in de wedstrijd en genieten van het idee dat dit de ommekeer kan zijn.