Categorieën

Service

Vlaardingse ballengooiers winnen in Den Haag

Vlaardingse ballengooiers winnen in Den Haag
Sport

Vlaardingse ballengooiers winnen in Den Haag

  • Redactie
  • 01-03-2023
  • Sport
Vlaardingse ballengooiers winnen in Den Haag
JEU DE BOULE – De ballen rolden weer volop afgelopen zaterdag in Den Haag. Inzet was erop of eronder voor de Jeu de Boule Club Vlaardingen, en de tegenstander was De Goede Worp Jeu de Boule club uit de Hofstad. Lees het verslag dat de club ervan maakte:

,,Wij kwamen op zaterdag rond 11:00 uur  op de club en werden ontvangen met een heerlijk kopje koffie. We waren goed voorbereid en de opstellingen waren vooraf door Robin Teijgeler en Ria Bronsema samengesteld. Zoals gebruikelijk begonnen we met de drie doubletten; Toni van Wezenberg en Janus Crama waren team 1, Bert Boogaard en Rajan Chinnappan Team 2 en Ria Bronsema met Fred van der Reijken team 3.

Om 12:00 uur werd het startsein gegeven en konden we aan de wedstrijd beginnen. Van de eerste ronde wonnen wij twee partijen, dus hadden we een 2-1 voorsprong. Daarna volgde de ronde tripletten. Onze teams waren Toni Wezenberg, Robin Teijgeler en Jan Langerak team 1, Jan  gaf  halverwege de wedstrijd aan dat hij wilde wisselen en in zijn plaats kwam Ria Bronsema.

Het 2e  team bestond uit Fred van der Reijken, Janus Crama en Rajan Chinnappan. Ook deze tripletten werden gewonnen waarmee de stand al met 4-1 in het voordeel van JBCVlaardingen was. We moesten van de laatste ronde doubletten in ieder geval één partij winnen om de wedstijd winnend af te sluiten.

De teams voor de laatste ronde doubletten waren, team 1 Robin Teijgeler en Ria Bronsema, team 2 Janus Crama en Rajan Chinnappan en team 3 Bert Boogaard en Fred van der Reijken. Ook deze ronde doubletten pakte voor ons goed uit want ze werden allen door ons gewonnen. Met de eindstand van 7-1 waren we dik tevreden. Na de wedstrijd werden wij gefeliciteerd door de tegenstander en toen wij de kantine kwamen werden we getrakteerd op een schaal met bittergarnituur dat wij van onze tegenstander hebben gehad om onze overwinning te vieren, echt een lief gebaar van DGW-spelers.

De volgende NPC-wedstrijd is op 11 maart, dan spelen wij  thuis tegen Jeu de Boule club Middelburg dat op de derde plaats staat in  het klassement. Kom eens kijken hoe er wordt gespeeld, misschien vind je het wel een leuk spel. Je kan ons vinden op de Watersportweg 7 in Vlaardingen, wij  spelen om 12:00 uur’’.