Categorieën

Service

Vol verwachting klopt ons hart!

Vol verwachting klopt ons hart!
Onderwijs

Vol verwachting klopt ons hart!

  • Redactie
  • 04-12-2021
  • Onderwijs
Vol verwachting klopt ons hart!
VLAARDINGEN - Sinterklaas heeft in zijn rondgang langs de scholen voor een grote verrassing gezorgd op IKC 't Palet. De kinderen van de school midden in het centrum van Vlaardingen waren al weken gespannen. Zou de Sint wel komen? En zo ja, hoe dan?  Een videobelgesprek tussen de directeur van de school en sinterklaas kwam moeilijk tot stand. Op de vraag óf de Sint nog zou komen naar school en hóe de Sint zou komen, kwam geen antwoord. De kinderen ontvingen de afgelopen weken wel op verschillende manieren post van Sinterklaas. Brieven, ballonnen, vliegtuigjes en zelfs flessenpost. Uit de brieven bleek uiteindelijk dat er een boot nodig was.
 
Op IKC 't Palet is het woord 'samen' enorm belangrijk. Ook vrijdagochtend bleek hoe fijn het is om samen op zoek te gaan naar oplossingen. Ouders van de school boden hulp en regelden de boot voor Sinterklaas. Dankzij deze hulp kon Sinterklaas in de buitenlucht aankomen voor de gehele school. Dit leverde prachtige plaatjes op in het Buizengat. Via een livestream konden alle kinderen die helaas niet aanwezig konden zijn én alle ouders van de school meekijken naar de aankomst van de Goed Heiligman en zijn trouwe en vrolijke pieten. 

Gedurende de dag werd er via videoverbinding contact gehouden met de kinderen die noodgedwongen thuis waren op deze feestelijke dag. Op deze manier waren zij er toch een beetje bij. Alle kinderen konden hun cadeau uitkiezen in de speciaal ingerichte pakjeskamer en/of hun surprise openmaken 'samen' met hun klasgenoten. 

Op IKC 't Palet was vrijdag 3 december een dag om nooit meer te vergeten! De schoolleiding wenst iedereen namens het gehele team een geslaagd Sinterklaasweekend toe. In heel veel gezinnen zal het een gezellig gebeuren zijn de komende dagen.

SIKO

Burgemeester van Lierplein 71, Vlaardingen

Meer over SIKO →