Categorie├źn

Service

Voorlezen met groot effect!

Voorlezen met groot effect!
Onderwijs

Voorlezen met groot effect!

  • Redactie
  • 26-01-2022
  • Onderwijs
Voorlezen met groot effect!
VLAARDINGEN - Van 26 januari tot en met 5 februari 2022 vieren we de Nationale Voorleesdagen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen vragen we aandacht voor het voorlezen aan jonge kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Een goede taalontwikkeling vergroot de kansen van kinderen op een goede start op de basisschool.

Aanzet is voor de VoorleesExpress in Schiedam en Vlaardingen op zoek naar nieuwe voorleesvrijwilligers. De VoorleesExpress is een van de projecten die Aanzet inzet om de onderwijskansen van kinderen te vergroten. Met een goede woordenschat komt een kind sneller mee op school.

Doe je mee?

Als voorleesvrijwilliger lees je twintig weken lang een uurtje per week voor en je speelt taalspelletjes bij een gezin thuis. Je praat met ouders over wat zij kunnen doen om de taalontwikkeling van hun kind te stimuleren. Je neemt het gezin mee naar de bibliotheek, waar ouders kennismaken met de collectie kinderboeken en een gratis lidmaatschap voor hun kind kunnen afsluiten.

Training en begeleiding

Als vrijwilliger bij de VoorleesExpress word je getraind en begeleid. Je krijgt toegang tot de webapp van de VoorleesExpress. Daar registreer je je bezoeken aan het gezin en vind je tips voor interactief voorlezen, meertaligheid en het betrekken van ouders bij het voorlezen. 

Doe mee met de VoorleesExpress

Aanzet heeft voor de VoorleesExpress zo’n dertig gezinnen in Schiedam en Vlaardingen op de wachtlijst. Wil jij je als voorleesvrijwilliger een uurtje per week inzetten om voorleesplezier te brengen? Wil je een kind helpen in zijn taalontwikkeling? Lijkt het je leuk om gezinnen uit een andere cultuur te ontmoeten? En wil je leren hoe je op een leuke manier kunt voorlezen? Meld je dan aan als voorleesvrijwilliger bij de VoorleesExpress. Dat kan via de website van de VoorleesExpress.

Neem voor meer informatie telefonisch contact op met Kirsten Ebeli en Mandy Wapenaar van Aanzet via 010 - 23 22 111. Of kijk op de website www.stichtingaanzet.nl/vrijwilliger. Op 442 locaties in Nederland lezen ruim 5.000 vrijwilligers van de VoorleesExpress voor bij een gezin thuis. De vrijwilligers brengen voorleesplezier in gezinnen met kinderen die moeite hebben met taal. En het werkt!

Stichting Aanzet

Van Beethovensingel 126, Vlaardingen

Meer over Stichting Aanzet →