Categorieën

Service

Vuurwerkvrije zones, afgesloten prullenbakken en parkeerautomaten

Vuurwerkvrije zones, afgesloten prullenbakken en parkeerautomaten
Nieuws

Vuurwerkvrije zones, afgesloten prullenbakken en parkeerautomaten

  • Redactie
  • 27-12-2023
  • Nieuws
Vuurwerkvrije zones, afgesloten prullenbakken en parkeerautomaten

VLAARDINGEN - In Vlaardingen hebben we geen vuurwerkverbod, in tegenstelling tot de buursteden Schiedam en Rotterdam. Wel zijn er zes vuurwerkvrije zones. Het gaat hier om de zones rondom het Veerplein en het Liesveld, winkelcentrum De Loper, winkelcentrum Holiërhoek, de omgeving van Hospice De Margriet aan de Prinses Margrietlaan, de omgeving van de Stadsboerderij Holywood en de omgeving van Dierenweide Het Hof.

Op deze plaatsen mag geen vuurwerk worden afgestoken. Ook niet op de tijden dat het landelijk wel is toegestaan: tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur.

Afvalcontainers

Om er voor te zorgen dat de schade door vuurwerk nog enigszins beperkt blijft worden afvalbakken en restafvalcontainers afgesloten. Sinds 11 december worden de afvalbakken in fases afgesloten. De ondergrondse restafvalcontainers gaan pas op 31 december om 16.00 uur dicht. U kunt op nieuwjaarsdag vanaf 07.00 uur weer gewoon terecht bij uw container.

De bovengrondse textielcontainers worden op 29 december afgesloten. Op dinsdag 2 januari gaan ze weer open. De papier- en glascontainers en de GFE- containers worden zo kort mogelijk voor oud en nieuw geleegd en blijven open.

Parkeerautomaten

Om te voorkomen dat vuurwerk de parkeerautomaten beschadigt, schermt de gemeente deze ook dit jaar in Vlaardingen weer af van zaterdag 30 december 2023 tot en met maandag 1 januari 2024. Dit betekent dat u vanaf zaterdag 30 december niet hoeft te betalen voor het parkeren op straat in de Oostwijk en in het centrum. Vanaf dinsdag 2 januari 2024 geeft de gemeente de parkeerautomaten weer vrij voor gebruik en moet u weer betalen voor het parkeren op straat.