Categorie├źn

Service

VVD wil meer gebruik maken van 'huiscamera's'

VVD wil meer gebruik maken van 'huiscamera's'
Politiek

VVD wil meer gebruik maken van 'huiscamera's'

  • Redactie
  • 08-11-2020
  • Politiek
VVD wil meer gebruik maken van 'huiscamera's'
VLAARDINGEN - VVD Vlaardingen wil dat meer gebruik wordt gemaakt van particuliere camera's bij de opsporing van criminaliteit. ,,Er komen steeds meer van die camera's'', aldus VVD-raadslid Leonie Claessen. ,,De technologische mogelijkheden worden steeds groter en steeds meer mensen hebben dan ook een camera om hun bezittingen te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan een deurbel met camera.''

In de wintermaanden neemt doorgaans het aantal woninginbraken toe maar dat geldt ook andere vormen van criminaliteit. Claessen: ,,Wij juichen daarom de inzet van mobiele camera's toe maar zien ook mogelijkheden voor de inzet van particuliere camera's bij het bestrijden van criminaliteit.'' Particulieren mogen alleen opnames maken van hun eigen bezittingen. ,,Maar het is onvermijdelijk dat ook een deel van de openbare ruimte - de stoep of de straat - in beeld komt'', aldus Claessen.

De politie is onlangs begonnen met het project 'Camera in Beeld' in een poging inzicht te krijgen in de plekken waar ondernemers en particulieren camera's gebruiken. Dit maakt het voor de politie eenvoudiger om na een misdaad direct beelden op te vragen en onderzoek te doen. De VVD vraagt het stadsbestuur dit project bij de inwoners van Vlaardingen onder de aandacht te brengen.