Categorie├źn

Service

Waar moet je alert op zijn wanneer je een slotenmaker kiest?

Waar moet je alert op zijn wanneer je een slotenmaker kiest?
Wonen

Waar moet je alert op zijn wanneer je een slotenmaker kiest?

  • Advertorial
  • 08-03-2022
  • Wonen
Waar moet je alert op zijn wanneer je een slotenmaker kiest?
VLAARDINGEN - Bij je op zoek naar een slotenmaker in Vlaardingen? Als je daarnaar zoekt op Google, komen allerlei opties naar voren. Maar daar zitten ook een hoop malafide bedrijven tussen. Waar moet je alert op zijn wanneer je een slotenmaker kiest?

Keurmerk?

Wellicht denk je dat het Erkende Slotenmakers Keurmerk iets zegt over de betrouwbaarheid van het bedrijf. Helaas heeft dit keurmerk weinig waarde. Het is opgezet door het online marketingbedrijf Leadle en wordt toegekend aan de eigen partners van dat bedrijf. 

Gilde!

Het Erkende Slotenmakers Keurmerk is dus een wassen neus. Dat wil niet zeggen dat er niets is wat je een indicatie kan geven dat je met een betrouwbare partij van doen hebt. Er is namelijk het Nederlandse Sleutel- en Slotenspecialisten Gilde (NSSG). Een slotenmaker die hier lid van is, is geheid een betrouwbare vakman.

Duidelijk prijsindicatie

Malafide slotenmakers dwingen je achteraf tot het betalen van buitenproportioneel hoge rekeningen. Daarom moet je alleen in zee gaan met een bedrijf dat je vooraf een duidelijke prijsindicatie kan geven. Als je belt met het bedrijf, moet je je daarom niet laten afschepen met enkel een opgave van de voorrijkosten. Bespreek van tevoren alle kosten, dus ook voorrijkosten, noodtarief, avondtoeslag en materiaalkosten. Wil de slotenmaker in kwestie je geen duidelijke prijsindicatie geven, bel dan gewoon een ander bedrijf.

Contactgegevens

Om zeker te weten met wie je in zee gaat en met wie je contact kunt opnemen met vragen of klachten achteraf, is het belangrijk om aandacht te schenken aan de contactgegevens van het bedrijf in kwestie. Check of er adresgegevens op de site van de slotenmaker staan, zodat je kunt checken of het bedrijf in kwestie daadwerkelijk daar gevestigd is. Wees alert op T: 0900- of 0800-nummers, want dit betreft vaak tussenpersonen in plaats van de slotenmaker zelf. In dat geval heb je dus niet direct contact met de slotenmaker.

Bovenaan in Google

De eerdergenoemde tussenpersonen zijn er vaak sterk in om bovenaan in Google te verschijnen. Dit doen ze door flink te investeren in advertenties. Dat betekent niet dat je meteen de ideale match hebt gevonden. Kijk liever verder naar beneden bij de zoekresultaten om een lokale slotenmaker te vinden die je wel direct kunt bereiken.

Het allerbeste is natuurlijk wanneer iemand je een slotenmaker kan aanbevelen. Dan weet je dat dat bedrijf in de haak is en goed werk levert. Vraag daarom in je kennissenkring of ze een goede slotenmaker kennen.