Categorieën

Service

Wandel mee met FysioHolland!

Wandel mee met FysioHolland!
Gezond

Wandel mee met FysioHolland!

  • Ingezonden mededeling
  • 24-04-2023
  • Gezond
Wandel mee met FysioHolland!
VLAARDINGEN - Omdat we geloven dat wandelen het beste medicijn is doet FysioHolland Vlaardingen mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Dit betekent dat wij vanaf 1 mei elke week samen met een groep deelnemers wandelen in de buurt. Wij nodigen u (en uw cliënten) van harte uit om met ons mee te wandelen!

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge is een wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Ongeveer twintig weken lang wandelen we met de deelnemers onder begeleiding van een professional in de eigen buurt. Wekelijks samen wandelen is namelijk goed voor de gezondheid en diabetes en daarnaast gezellig. Overigens staat de Vlaardingen Diabetes Challenge ook open voor mensen die (nog) geen diabetes hebben, maar voor wie wandelen een goede manier is om in beweging te komen.

Voorafgaand aan de eerste wandeling vindt een uitgebreide intake plaats. We brengen de conditie in kaart en bespreken met uw cliënt de individuele doelstellingen. Halverwege het traject en aan het eind volgen dan nog hertesten. Omdat we het geheel laagdrempelig willen houden, vragen we voor het totaal pakket een bescheiden eigen bijdrage van EUR 20,00. 

Wanneer gaan we wandelen?
Op 1 mei om 16.00 uur start de eerste wandeling. We houden rekening met verschillen in wandeltempo. Het is daarom niet erg als u of uw cliënt (nog) niet zo ver kan lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 3, 5 of nog meer kilometers.

16 september sluiten we de Nationale Diabetes Challenge feestelijk af. Alle deelnemers uit het land komen dan tegelijk in beweging op het NDC Festival in Tilburg. Uiteraard hopen we dat na afloop van de Nationale Diabetes Challenge de deelnemers instromen bij een lokale wandelgroep dicht bij huis en dat zij blijven wandelen.

Meer weten?
We hopen dat u en uw cliënten met ons mee gaan wandelen. We begrijpen het als er nog vragen zijn over de Nationale Diabetes Challenge. Daarom organiseren we een informatiebijeenkomst op dinsdag 25 april. De bijeenkomst vindt plaats in de praktijk van FysioHolland Vlaardingen (Willem Lodewijklaan 58) om 16.00 uur.  Aanmelden voor de bijeenkomst of voor de wandelingen kan door te mailen naar [email protected] of bellen naar 010-474 80 00.  Voor vragen zijn wij ook altijd bereikbaar via: [email protected].

Wandelt u met ons mee?

FysioHolland Fysiotherapie Vlaardingen

Willem Lodewijklaan 58, Vlaardingen

Meer over FysioHolland Fysiotherapie Vlaardingen →