Categorie├źn

Service

Wat zijn de belemmerende factoren om een huis in Vlaardingen in Bitcoins te betalen?

Wat zijn de belemmerende factoren om een huis in Vlaardingen in Bitcoins te betalen?
Wonen

Wat zijn de belemmerende factoren om een huis in Vlaardingen in Bitcoins te betalen?

  • Advertorial
  • 21-04-2022
  • Wonen
Wat zijn de belemmerende factoren om een huis in Vlaardingen in Bitcoins te betalen?

VLAARDINGEN - Als je een huis in Vlaardingen op het oog hebt, en je hebt 'toevallig' een vermogen opgebouwd in Bitcoins, is de kans groot dat je jezelf afvraagt wat de belemmerende factoren zijn om een huis in Vlaardingen in Bitcoins te betalen. De koper en de verkoper hoeven hierin zelf niets eens het struikelblok te vormen. Het zijn helaas nog de betrokken instanties die de belemmerende factor zijn.

Waarom het niet toevallig is als je in Bitcoins investeert
Hoewel we schreven over 'als je toevallig een vermogen in Bitcoins hebt opgebouwd', is dat uiteraard helemaal niet het geval. Er zijn immers veel mensen die deze stap gezet hebben in een poging om hun spaargeld te laten groeien. Dit is immers tegenwoordig niet meer mogelijk door het geld op een traditionele spaarrekening te zetten. De traditionele banken hanteren hiervoor immers een negatieve rentestand. Dit betekent in de praktijk dat het spaargeld niet groeit maar afneemt als het bij de gemiddelde bank wordt ondergebracht. Het investeren in vastgoed en/of in cryptocurrency wordt gezien als interessante alternatieven. Het is dan ook niet toevallig als je in Bitcoins investeert. Dit kan bij een van de exchanges maar hiervoor kan ook gebruik worden gemaakt van een initiatief als Bitcoin Buyer (https://bitcoin-buyer.live/nl/).

Waarom onroerend goed nog niet betaald kan worden met de Bitcoin
Hoewel de Bitcoin in Nederland steeds meer geaccepteerd wordt als betaalmiddel, behoort het betalen van onroerend goed met deze digitale munteenheden nog niet tot de mogelijkheden. Dit komt omdat de Bitcoin nog niet officieel geaccepteerd is als betaalmiddel, waardoor een bank en de Belastingdienst deze crypto nog niet aannemen. Helaas moet bij een wisseling van eigenaarschap van onroerend goed nog altijd de gang naar de notaris worden gemaakt om voor de financiële afhandeling van de constructie zorg te dragen. Deze notaris maakt gebruik van de diensten van de traditionele banken. Daarnaast komt er een moment dat er overdrachtsbelasting of BTW moet worden afgedragen. Al deze handelingen kunnen dus uitsluitend in euro’s worden vormgegeven.

Woning in Vlaardingen indirect met Bitcoins betalen?
Het kan een overweging zijn om een woning in Vlaardingen indirect met Bitcoins te betalen. Hierbij kan het (in Bitcoins) opgebouwde vermogen worden gewisseld in euro’s om de transactie vorm te geven. Er wordt hierbij volledig voorbij gegaan aan de achterliggende gedachte van de Bitcoin als munteenheid. De achterliggende gedachte hierbij is immers dat er een snelle en voordelige decentrale afhandeling van financiële transacties kan worden vormgegeven. Zolang er nog belemmerende factoren zijn, wordt in deze wens nog niet voorzien.