Categorie├źn

Service

Welkom terug op de Mavo Vos!

Welkom terug op de Mavo Vos!
Onderwijs

Welkom terug op de Mavo Vos!

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 04-03-2021
  • Onderwijs
Welkom terug op de Mavo Vos!
VLAARDINGEN – Vanaf deze week mogen de middelbare scholen weer open, nadat de lessen door de coronaregels al een tijdje gedwongen online moesten worden gevolgd. Alle reden voor de medewerkers van de Mavo Vos aan de Korhoenlaan om hier bijzondere aandacht aan te schenken, want ze hebben hun leerlingen erg gemist! En dat ging gepaard met een lekkere high-tea!

,,Het kabinetsbesluit om de middelbare scholen weer te openen viel afgelopen week, in de vakantie’’, aldus afdelingsleider bovenbouw Bianca van der Hout. ,,We hadden wel even nodig om alles goed voor te bereiden en dat betekende dat we niet afgelopen maandag maar vanaf vandaag zijn gestart met het verwelkomen van onze leerlingen op school. En dan niet gelijk met volle lokalen, maar per halve klas, om ruimte te scheppen’’. Die ruimte wordt op de Mavo Vos niet alleen ‘fysiek’ gegeven maar ook sociaal. Bianca van der Hout: ,,We besteden nu hier veel tijd en aandacht aan de leerlingen, met name aan hun sociale welbevinden. Hoe gaat het me ze, hoe voelen ze zich in deze moeilijke tijd en hoe kunnen we ze het beste helpen en begeleiden. Naast de lessen die op locatie plaatsvinden stoppen we daar een aantal uren per week in. En je merkt al aan ze dat ze het zelf weer fijn vinden om terug te zijn, met hun klasgenoten ‘live’ contact te hebben, en natuurlijk met hun docenten’’.

De vierde klassen op de Mavo Vos kregen al les op locatie, die werken naar hun eindexamen toe en daar zijn uitzonderingen voor gemaakt in de coronaregels. De klassen 1 tot en met 3 worden weer ‘binnen gehaald’ op donderdag 4 maart en vrijdag 5 maart. In delen dus, maar wel met een grootse verrassing: een high-tea met allerlei lekkers. Daarbij moesten ze eerst raden wat het was toen er doosjes werden uitgedeeld. ,,Ik dacht eerst aan noedels’’, lachte één van de leerlingen uit de eerste klas. ,,Die worden in de schoolkantine namelijk het meest gegeten’’. De ‘afwijking’ in het menu werd desondanks zeker gewaardeerd en leerlingen en docenten lieten het zich prima smaken.

Meer over de Mavo Vos vind je hier! 

 

Vlaardingse Openbare Scholengroep

Postbus 6040, Vlaardingen

Meer over Vlaardingse Openbare Scholengroep →