Categorie├źn

Service

Wereldkampioen...en nu ook kampioen van Nederland!

Wereldkampioen...en nu ook kampioen van Nederland!
Nieuws

Wereldkampioen...en nu ook kampioen van Nederland!

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 09-09-2018
  • Nieuws
Wereldkampioen...en nu ook kampioen van Nederland!
ZEILEN – Twee weken geleden werd hij wereldkampioen met zijn zus Lisa bij het zeilen in de RS500 klasse en dit weekend werd hij in dezelfde sport bij de soloklasse Nederlands kampioen bij het Open Nederlands Kampioenschap op de Braassem bij Roelofarendsveen: Pim van Vugt. Voor de Vlaardinger een uitstekend zaaltje ‘zeilmanschap’ , want in de berichtgeving voorafgaand aan de wedstrijden werd hij niet genoemd als één van de grote kanshebbers; die zouden vooral uit Engeland komen.

Niets was dus minder waar en voor Pim vormt het de zoveelste bekroning van zijn zeilcarrière, waarin hij al meer dan eens, solo of met zus Lisa van Vugt, op het podium belandde. Toen ze samen twee weken geleden het wereldkampioenschap ‘binnen haalden’ was dat alweer voor het tweede achtereenvolgende jaar. Hoe dat er in 2016 aan toeging kunt u hier  in een filmpje zien!

Pim van Vugt bereid zich momenteel intensief voor op zijn Olympische  droom, en dat weer in een geheel andere klasse, de zogeheten ’49-ers’. ,,Vanaf januari dit jaar draai ik mee met het zogenaamde ‘High performance project’ waaraan zowel zeildames – als heren meedoen, in meerdere Olympische zeilklassen’’, vertelde Pim eerder in een interview met Vlaardingen24.  ,,Vanaf januari dit jaar draai ik mee met het zogenaamde ‘High performance project’ waaraan zowel zeildames – als heren meedoen, in meerdere Olympische zeilklassen’’, aldus Pim. ,,Ik doe dat in zogeheten ‘49-ers’. De vrouwen varen in de FX klasse en zij richten zich op het halen van goud. Voor ons is het belangrijk dat we ons in eerste instantie kwalificeren, en dus meedoen want wij moeten als mannen nog wel een ‘stapje maken’. Dat kwalificeren doe je door tweemaal bij de top 8 te eindigen bij een EK, een WK of een World Cup wedstrijd, of eenmaal in de top 3’’.

Voor Pim is er dus nog wel een weg af te leggen, maar de winst van afgelopen weekend stemt hoopvol, hoewel het niet de klasse was waarin hij hoopt uit te komen bij de Olympische Zomerspelen in Japan in 2020. Desondanks heeft hij meer dan eens laten zien bezig te zijn met het bestormen van de top van de zeilsport, met veel succes. Naast al die prijzen lijkt het ons tijd worden voor een Vlaardingse sportprijs, de Flip Vethaaktrofee of misschien een zilveren haring uit handen van de burgemeester?