Categorieën

Service

Wetenschapsfestival voor kinderen in de kroepoekfabriek

Wetenschapsfestival voor kinderen in de kroepoekfabriek
Onderwijs

Wetenschapsfestival voor kinderen in de kroepoekfabriek

  • Redactie
  • 13-10-2021
  • Onderwijs
Wetenschapsfestival voor kinderen in de kroepoekfabriek
VLAARDINGEN - Op woensdag 20 oktober gaat nieuw wetenschapsfestival ‘Planetenjagers’ van start in De Kroepoekfabriek. Dit project, op initiatief van Local Future Collective, brengt kinderen tussen de tien en vijftien jaar in aanraking met het heelal en alles daaromheen. De toekomstige ruimte-experts gaan een hele dag aan de slag. Een dag waarin ze in groepjes een telescoop gaan bouwen, een raket ontwerpen en alles over ruimtevaart en sterrenkunde leren. Tijdens verschillende workshops leren ze over astronomie, techniek en scheikunde: leuk, interessant én handig. Als klap op de vuurpijl brengen de deelnemers een bezoek aan een speciaal gebouwd planetarium met een live show! De dag eindigt met het afschieten van de zelfgemaakte raketten.

De hele dag verloopt onder begeleiding van ervaren wetenschappers, raketgeleerden en échte sterrenkundigen, op wie de deelnemers hun misschien al jarenlang brandende vragen kunnen afvuren. Een unieke kans voor hen om alles over deze onderwerpen te weten te komen. Het programma duurt van 9.30 tot 16.30 uur, waarin de deelnemers de volgende workshops volgen:
• Workshop Telescoop Bouwen: hoe werken ze en hoe kunnen ze ons helpen?
• Planeet Kenmerken: welke soorten planeten bestaan er en welke eigenschappen zijn het gunstigst voor leven?
• Workshop Raket-ontwerp: leer de verschillende componenten van een raket kennen en bouw vervolgens je eigen pompraket, test en verbeter hem tot een perfect ontwerp.

Er is plek voor vijftig kinderen, deelname kost €4,-. De jonge sterren kunnen zich hier inschrijven

Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2a, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →