Categorieën

Service

Wijzer start met BBL-traject voor pedagogisch medewerkers

Wijzer start met BBL-traject voor pedagogisch medewerkers
Onderwijs

Wijzer start met BBL-traject voor pedagogisch medewerkers

  • Redactie
  • 20-11-2023
  • Onderwijs
Wijzer start met BBL-traject voor pedagogisch medewerkers

VLAARDINGEN - Op 1 februari 2024 start de eerste groep aan de Beroepsbegeleidende Leerweg ‘Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker’ bij Wijzer in Opvang & Onderwijs. Dit betekent dat deze studenten in dienst zijn bij Wijzer, ze werken en leren op de opvanglocaties in Vlaardingen en Maassluis en de opleiding wordt voor hen betaald. De opleiding wordt door Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk verzorgd. Op 30 november 2023 is een bijeenkomst gepland, waar sollicitanten kennis kunnen maken met medewerkers van Wijzer en samen bekijken of de opleiding past bij de sollicitant. Iedereen die als pedagogisch medewerker wil gaan werken, kan na een sollicitatie bij deze bijeenkomst aansluiten. Meer informatie is te vinden op www.wijzer.nu.

Wijzer leidt nieuwe collega’s op

De studenten lopen 20 tot 24 uur per week stage, waarbij ze werken en leren op de opvanglocaties. Daarnaast gaan ze 1 dag per week naar school en hebben ze een studiebelasting van ongeveer 1 dag. De totale opleiding duurt 3 jaar, waarna de student afstudeert op mbo niveau 4 als Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker.

Mensen, die dit traject willen gaan doen en binnen de kinderopvang gaan werken, hebben een belangrijke taak. Ze leren kinderen op eigen tempo zichzelf en de wereld kennen. Ze bieden kinderen een veilige en warme omgeving, waar ze zichzelf kunnen zijn. Baby’s worden gestimuleerd zich op allerlei gebied te ontwikkelen. Jongere en oudere kinderen vinden een luisterend oor bij de pedagogisch medewerkers, als ze willen vertellen over de schooldag of iets anders. De pedagogisch medewerkers stimuleren de kinderen samen een spelletje te doen, buiten te spelen of lekker te gaan knutselen.

Opvang en Onderwijs in Vlaardingen en Maassluis

Samen leren, groeien en doen. Wijzer in Opvang & Onderwijs biedt kinderen zo lang mogelijk een veilige plek om te leren en plezier te maken. Op de locaties zie en ervaar je de meerwaarde van opvang en onderwijs.