Categorie├źn

Service

Woningbouw aan Zwanensingel, sportcentrum verhuist

Woningbouw aan Zwanensingel, sportcentrum verhuist
Wonen

Woningbouw aan Zwanensingel, sportcentrum verhuist

  • Redactie
  • 18-02-2021
  • Wonen
Woningbouw aan Zwanensingel, sportcentrum verhuist

Schets van de bouwplannen aan de Zwanensingel; beeld: gemeente Vlaardingen

VLAARDINGEN - Er komen woningen aan de Zwanensingel. De gemeente Vlaardingen, ABB Bouwgroep en de eigenaar van Sportcentrum Vlaardingen tekenden daartoe een intentieovereenkomst.

In de Zwanensingelzone moeten ongeveer honderdveertig woningen komen. "In het plan wordt ruimte gecreëerd voor hoogwaardige openbare plekken om te spelen/sporten, wat de samenkomst tussen de nieuwe bewoners zal stimuleren", zo meldt de aankondiging van de bouwplannen vanuit de gemeente.

"In de komende periode wordt het plan verder uitgewerkt waarbij naar een kwaliteitsslag wordt gemaakt en wettelijke voorwaarden omtrent onder andere milieu en geluid worden opgepakt. Dit moet duidelijkheid geven in het definitieve plan. Na deze fase wordt de omgeving betrokken bij de plannen." 

In de plannen maakt het sportcentrum Vlaardingen plaats voor de nieuwbouw. De Kerk van de Nazarener blijft wel. Het sportcentrum krijgt een nieuwe plek, 'enkele honderden meters ten zuiden van de Zwanensingel'. "Buiten hypermoderne sportfunctionaliteiten worden ook zorgappartementen op deze locatie gebouwd." Bij het sportcentrum leeft al langer de wens om uit te breiden.

In totaal behelst het plan circa 140 woningen, 7.250 m² sport/gezondheidsvoorzieningen en maximaal 4.000 m² zorgappartementen.