Categorieën

Service

YETS Foundation strikt Delta Hotel als sponsor!

YETS Foundation strikt Delta Hotel als sponsor!
Uit

YETS Foundation strikt Delta Hotel als sponsor!

  • Ingezonden mededeling
  • 11-09-2023
  • Uit
YETS Foundation strikt Delta Hotel als sponsor!

VLAARDINGEN - Veel jongeren waarmee YETS-oprichter Peter Ottens op de pleintjes in Schiedam basketbal speelde, hadden meer talent dan hij. Toch maakte uitgerekend hij zijn droom waar om te basketballen in de Verenigde staten. Volgens hem is dit te danken aan de sterke thuisbasis die hij had. Wat er op straat ook gebeurde, thuis was er liefde, discipline en aandacht. Iets wat bij een hoop leeftijdsgenoten helaas ontbrak.

Terug in Nederland wilde hij iets terugdoen voor de jongeren die niet het geluk hadden dat hun wiegje op zo’n warme plek stond. Daarom richtte Peter samen met vrienden een bedrijfje op. Ze gaven workshops in binnen- en buitenland, onder andere op scholen en in jeugddetenties. Sport diende toen al als middel om anderen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Peter zag echter in dat de workshops te eenmalig waren om het verschil te maken. En zo ontstond de YETS Foundation.

De kern? Twee jaar lang basketballen, een familie bouwen, maatschappelijk actief zijn, en een coach die jouw ontwikkeling als mens boven je ontwikkeling als basketballer stelt. Inmiddels is de YETS foundation doorontwikkeld van sportinterventie naar gedachtegoed. Van kleine stichting naar professionele organisatie. En helpt dagelijks velen jongeren die geen prettige thuisbasis hebben en weer perspectief nodig hebben.

Via via komen oprichter Peter Ottens en Dirk Overbeeke, directeur Delta Hotel Vlaardingen met elkaar in contact en merken dat beide organisaties overeenkomende kernwaarden hebben. Directeur Dirk Overbeeke; Je team mag zich nooit een nummertje voelen, het is familie en dat maakt ons eigen team ook zo hecht. We bieden een veilige en warme plek voor zowel medewerker als gast waar je jezelf mag zijn, waar je je kwetsbaar mag opstellen, maar waar vooral ruimte is voor groei op elk vlak. Sociaal ondernemen, waar iedereen welkom is en er ook echt aandacht voor je is.

En dat is precies waarom dit een goede match is geeft Peter aan. Bij YETS geloven we ook in de kracht van familie, de impact van passie en het creëren van een gemeenschap, net als Team Delta.

De komende weken zal het Delta Hotel de volledige YETS foundation met 120 jongeren onder andere voorzien van Delta Hotel bidons en kratten. Een volledig team voorzien van sporttassen en mogen alle jongeren met hun team op kosten van het hotel komen ontbijten. Ook stelt het hotel zalen ter beschikking voor meetings/vergaderingen en teambesprekingen. Deze samenwerking en de uitreiking van alle merchandise binnenkort feestelijk worden geopend in samenwerking met een aantal wethouders uit de regio.

Volgens beide heren is dit nog maar het begin van iets wat nog veel groter gaat worden. Maar voor nu is 'Team Delta' trots dat zij een steentje bij mogen dragen aan de persoonlijke groei van deze jongeren en de YETS foundation.

Wie is de volgende die wij moeten gaan sponsoren?

Delta Hotel

Maasboulevard 15, Vlaardingen

Meer over Delta Hotel →