Categorieën

Service

Zakelijke energie vergelijken: waar kun je het beste doen?

Zakelijke energie vergelijken: waar kun je het beste doen?
Nieuws

Zakelijke energie vergelijken: waar kun je het beste doen?

  • Ingezonden mededeling
  • 23-11-2022
  • Nieuws
Zakelijke energie vergelijken: waar kun je het beste doen?
Nog even en dan loopt je zakelijke contract af. Of je moet voor je nieuwe bedrijfspand een energiecontract afsluiten. Voor welk energiecontract van welke aanbieder moet je gaan? Als je van de energieleveranciers allen zelf moet afgaan, heeft elke wel de scherpste en beste prijs. Wat is daar nou van waar? Dat ontdek je door zakelijke energie te vergelijken. Hoe je dat doet en waar je moet zijn als je het ingewikkeld vindt, ontdek je in dit artikel.

Zakelijke energie vergelijken: waar hangt de prijs vanaf?

Bij welke energieleverancier je de scherpste energietarieven kunt afsluiten, hangt af van bepaalde factoren. Denk aan het instapmoment, hoe groot je bedrijf is, de actuele stand van zaken in de energiemarkt en de inkoopstrategie van de leverancier. Zo komt je tijdens zakelijk energie vergelijken de ene dag het goedkoopst uit bij Nuon, terwijl je op een andere dag beter een contract kunt afsluiten bij Engie. Het hangt dus volkomen af van de omstandigheden. Dit maakt het misschien wat ingewikkelder, maar ook een leuk om te ontdekken.

Sommige energieleveranciers halen je met open armen binnen, door voordelige opslagen te berekenen of cadeaus te bieden. Terwijl op een ander moment de energieleverancier je liever niet als klant verwelkomt, omdat je te weinig geld oplevert. Het is altijd een slimme zet om aan het eind van een contract opnieuw de zakelijke energie te vergelijken. Want hoewel je nu nog voordelig zit bij je energieleverancier, hoeft dat na het einde van je contract niet te betekenen dat je dat nog steeds zit. Voor zakelijke energie vergelijken, let je op de volgende zaken:

·         Prijs per kWh exclusief belastingen

·         Prijs per m3 exclusief belastingen

·         Vastrecht per maand

Overige zaken, zoals energiebelasting en netbeheerderskosten hoef je niet te vergelijken. Deze onderdelen zijn namelijk gelijk, ongeacht bij welke energieleverancier je kijkt. Weet je jouw verbruik? Dan is dat ideaal. Hiermee kun je namelijk uitrekenen wat de verschillen zijn voor stroom en gas tussen de leveranciers. Voor vastrecht hoef je niet het verbruik te weten. Dit is namelijk een vast bedrag per maand wat je betaalt. Om zakelijke energie te vergelijken, moet je dus bellen naar de energieleveranciers of kijken op hun website om deze tarieven te achterhalen. Dat is best veel werk. Werk waar je waarschijnlijk niet op zit te wachten. Je hebt het al druk genoeg en dit is ook niet echt de meest leuke klus om te doen. Gelukkig is er hulp.

Zakelijke energie vergelijken met hulp

Er is dus een mogelijkheid om zakelijke energie vergelijken uit handen te geven. Het enige wat jij moet doen, is je gegevens invullen op de website van Zakelijke Energietarieven en aangeven of je een contract voor 1, 2, 3, 4 of 5 jaar wilt.  Zakelijke Energietarieven doet de rest. Zo vergelijken ze onafhankelijk alle leveranciers voor je en binnen 24 uur krijg je al een aanbod met de beste deal. Hierdoor profiteer jij van het alle scherpste energiecontract op dat moment. Ben je nieuwsgierig en wil je een aanbod ontvangen? Vul dan snel hier je gegevens in en druk op de knop offerte aanvragen.