Categorieën

Service

Zaterdag gaat de (buurt)bezem weer door Vlaardingen!

Zaterdag gaat de (buurt)bezem weer door Vlaardingen!
Nieuws

Zaterdag gaat de (buurt)bezem weer door Vlaardingen!

  • Redactie
  • 09-05-2024
  • Nieuws
Zaterdag gaat de (buurt)bezem weer door Vlaardingen!

VLAARDINGEN - Aanstaande zaterdag 11 mei is het lekker zonnig weer en wordt het ruim 20 graden. Prima weer om even de handen te laten wapperen: dan verzamelen in de diverse wijken in Vlaardingen weer betrokken bewoners voor de Buurtbezems. Nieuwe vriendschappen maken en oude hernieuwen of vieren en na een kop koffie of thee starten, waarbij er weer een hoop rommel van straat wordt gehaald. Wie ook mee wil doen kan in verschillende wijken terecht. Dat zijn er inmiddels maar liefst zes!


Buurtbezem Oostwijk

Voor wat betreft de Oostwijk hangen de groene hesjes en de vuilgrijpers om 09.45 uur al klaar in de Windwijzer aan de Schiedamseweg 95 en om 10.00 uur gaan ze de wijk in want er is genoeg rommel op te ruimen, en met elkaar is het er altijd beregezellig!. De koffie staat al klaar als je aankomt en na afloop is er meestal wel een bakkie soep. En die twee uurtjes zijn voor een buurt best wel belangrijk. Daarna heb je een voldaan gevoel, dat wil je toch niet missen!? Tot zaterdag dan!


Buurtbezem Holy

Ook Buurtbezem Holy zorgt voor alle materialen én lekkers: koffie, thee, limonade én de fameuze ijzerkoekjes van Rob! Ze verzamelen bij TouchFit Paramedisch Therapeutisch Centrum aan de Hendrik Casimirstraat 151. Wil je meedoen? Ze zien je graag komen vanaf 09.30 uur. Vanaf 10.00 uur gaat het "clean-sweep-team" los en ze gaan door tot een uurtje of 11.30 uur. Doorgaans trek je met groepjes op, en da’s heel gezellig!


Buurtbezem Centrum

Geluk is een schone buurt, zo vinden ze in Vlaardingen Centrum. Vind jij het ook belangrijk dat er geen zwerfafval blijft liggen in de wijk en heb je zaterdag 11 mei een paar uurtjes tijd? Help dan mee! Voor de buurtbezem Vlaardingen Centrum verzamelen ze om 9.45 uur aan de Broekweg 76 en na een lekker bakje koffie of thee gaan ze twee uurtjes de wijk in. ,,De benodigde spullen verzorgen wij, alleen is het handig als je in de wijk woont, dat je je afvalpas meebrengt’’.


Buurtbezem (Oud) Ambacht

In Ambacht bestaat de Buurtbezem het langst, en daar starten ze om 10.00 uur vanaf de Bethelkerk. Ook daar hebben ze de benodigde spullen als grijpers en vuilniszakken klaarstaan. Vooraf is er vast ook nog wel een bakkie, en je zou er alleen al heen gaan vanwege de gezelligheid, de nieuwe contacten en de oude vriendschappen.


Buurtbezem (Nieuw) Ambacht

Naast Buurtbezem Ambacht, eigenlijk ‘Oud-Ambacht’, is er nu ook de Buurtbezem Nieuw Ambacht. Wil jij helpen om het "nieuwe gedeelte" van Vlaardinger-Ambacht schoon te houden? Sluit je dan aan bij Buurtbezem Nieuw-Ambacht. Die zijn kort geleden gestart, vanaf januari 2024 iedere 2e zaterdag van de maand tussen 10:00 en 12:00 uur. Zaterdag 11 mei gaan ook zij weer knallen in de wijk en de startlocatie is Lyceumlaan 14. Contactpersonen zijn : Marja van de Broek en Aimee Verkade, en als je net wat meer wilt weten kun je een mailtje sturen naar [email protected] of [email protected]


Buurtbezem Westwijk

In de Westwijk doen ze inmiddels ook mee op elke tweede zaterdag van de maand tussen 10:00 en 12:00 uur. Startlocatie: Wijkcentrum West, Professor Teldersstraat 10 en contactpersoon is Hans Versluijs. Die kun je dan een mailtje sturen voor meer info via [email protected] , maar als je aanstaande zaterdag aanwezig bent kort voor het starttijdstip dan wordt je vast ook voorzien van een warm welkom, koffie of thee en ga je daarna samen de wijk in.

Ze hebben een buurt Whatsapp, dus het zou fijn zijn als je je 06-nummer via de e-mail wil toesturen of ter plekke even doorgeven. Dan zetten ze je er in. Maar niet verplicht natuurlijk.

Je kunt alles nog eens rustig nalezen op https://www.vlaardingenschoon.nl/buurtbezems