Categorieën

Service

Zeekadetten openen vaarseizoen en zoeken hulp

Zeekadetten openen vaarseizoen en zoeken hulp
Uit

Zeekadetten openen vaarseizoen en zoeken hulp

  • Redactie
  • 06-04-2018
  • Uit
Zeekadetten openen vaarseizoen en zoeken hulp
VLAARDINGEN - De Assam II, het schip van het Zeekadetkorps Vlaardingen vaart op zaterdag 7 april uit. Nu de winterperiode is afgelopen wordt de Assam II grondig getest door de zeekadetten. Er is veel gebeurd aan boord van de Assam deze winter. De zeekadetten hebben, voor het publiek wellicht achter de schermen, veel tijd besteed aan het onderhoud van hun schip.

,,Na het behalen van het certificaat van onderzoek vorig jaar (hiermee is de Assam II een veilig schip) was de gelegenheid daar om aan boord alles goed op te lijnen”, aldus voorzitter Edgar Aaldijk. ,,De zeekadetten hebben zich verder bekwaamd in onder andere zeilen, navigatie, scheepsonderhoud en in de techniek. Vooral de techniek is een aandachtspunt. De Assam II is een schip uit 1934 en heeft in de loop der jaren veel veranderingen en moderniseringen ondergaan. De hoofdmotor is een Cummins uit 1962 en heeft speciale aandacht nodig om te blijven draaien. Het zou daarom een zeer goede aanvulling zijn als wij hiermee geholpen zouden kunnen worden door bedrijven en mensen die deze motoren goed weten te onderhouden. Hier ontbreekt het bij ons wel eens. Wij zijn met het korps hard bezig om het schip in de vaart te houden en te behouden voor de toekomst en het zou heel erg fijn zijn als we daarin ondersteund zouden worden”.

Het Zeekadetkorps Vlaardingen is een nautische jeugdvereniging voor meisjes en jongens vanaf 9 jaar. De zeekadetten leren spelenderwijs wat het is om te leven en werken aan boord van een schip. Dit wordt bereikt door zoveel mogelijk met de Assam II te gaan varen. Naast de Assam II heeft het korps ook de beschikking over een kleine vloot kleinere vaartuigen. Een sleepboot, drie zeilvletten en twee polyester zeilbootjes. 

Kinderen vanaf 9 jaar kunnen zich aanmelden als zeekadet. Bedrijven en specialisten die het korps kunnen ondersteunen kunnen contact opnemen met de voorzitter van het Zeekadetkorps, de heer Edgar Aaldijk via [email protected] .

De Assam II is elke zaterdag open van 11.00 tot 17.30 uur. Belangstellenden kunnen altijd een kijkje aan boord komen nemen. Voor meer informatie: www.zeekadet.nl