Categorieën

Service

'Zeg JA tegen dementie' tijdens Alzheimer Café

'Zeg JA tegen dementie' tijdens Alzheimer Café
Gezond

'Zeg JA tegen dementie' tijdens Alzheimer Café

  • Advertorial
  • 31-01-2024
  • Gezond
'Zeg JA tegen dementie' tijdens Alzheimer Café

VLAARDINGEN - De zorg voor iemand met dementie kan een flinke uitdaging zijn voor zorgprofessionals of mantelzorgers. Want hoe reageert u wanneer u wordt beschuldigd van diefstal? Of als uw vader naar zijn overleden moeder wil? Wat zegt u als de werkelijkheid van uw naaste anders is dan die van u? En hoe maakt u contact als uw dierbare geen woorden meer tot haar beschikking heeft? 

Freya Flach en Hanneke van de Pol, auteurs van het boek 'Zeg JA bij dementie', ontwikkelden de SPEELS-methode die u de nodige inzichten geeft om mee te kunnen bewegen met de persoon met dementie en om in iedere situatie écht contact te maken. 

Tijdens dit Alzheimer Café vertellen zij meer over hoe dit praktische handboek tot stand is gekomen, over het belang van 'ja' in de omgang met mensen met dementie en hoe onbegrip en weerstand kunnen worden voorkomen. 

Het volgende Alzheimer Café vindt plaats op dinsdag 13 februari in locatie Frankeland (Sint Liduinastraat 10, Schiedam). Inloop: zeven uur 's avonds, start bijeenkomst half acht. Aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie over het Alzheimer Café in Schiedam kunt u terecht op de website van de Frankelandgroep

Frankelandgroep

Sint Liduinastraat 10, Schiedam

Meer over Frankelandgroep →