Categorieën

Service

Zomerterras: toppers en groeibriljantjes

Zomerterras: toppers en groeibriljantjes
Uit

Zomerterras: toppers en groeibriljantjes

  • Redactie
  • 18-08-2019
  • Uit
Zomerterras: toppers en groeibriljantjes

Fotografie: Marianne van Straten, Richard Sloot en Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Het was droog vandaag op het Zomerterras en het programma veelbelovend. Van ‘eigen bodem’ bijvoorbeeld de band Doe Maar Een Liedje en toen dat optreden begon stond het veld voor het Grote Podium ook behoorlijk vol.

Voor het zover was had de band Hartman al de aftrap gedaan en wat werkte die band hard man! Ondanks een vijfpersoonsformatie misten we een ‘vol geluid’, ofwel: het mocht best wat steviger. Daarna Biek& Len, meer elektronische muziek met Nederlandse teksten waarbij je evengoed de term ‘lounge-muziek’ kon hanteren. Lekker ontspannend, maar vooral dat en af en toe leek het alsof zangeres Biek misschien de monitor met eigen stem niet goed hoorde.

De Dansers waren helaas uitgevallen, al eerder deze week was hier geschrapt vanwege het verwachte weer, dus er zat een half uurtje pauze in het programma vanavond. Dat was snel om en het publiek ging daarna lekker los op Doe Maar Een Liedje. Zoals de bandnaam al aangeeft: een concert met nummers van Doe Maar, maar wie ‘coverband’ zou zeggen doet de Vlaardingers ernstig tekort; Doe Maar werd niet nagespeeld, maar herleefde. Bij bands met verschillende muziekstijlen staan moet je eigenlijk niet onderling vergelijken, maar stiekem vonden wij dit toch wel het hoogtepunt van de avond. Niet voor niets verkochten ze de Kroepoekfabriek moeiteloos uit en stonden ze ook op het Big Rivers Festival dit jaar in Dordrecht. Als je daar gevraagd wordt dan lever je echt wel kwaliteit!

Daarmee willen we zangeres en bandleider A Mili niet tekort doen want met reggae, hiphop, soul en funk ‘own-de’ deze powervrouw vervolgens de ‘stage’, ofwel het kleine podium, bijgestaan door een prima band, een mc en twee achtergrondzangeressen: zij leidde en wat een teksten, performance en charisma!

Klapper van de avond was Roxeanne Hazes, althans vooraf kon je stellen dat dit de grote naam was op het affiche van de dag. Vergeet echter niet dat ze eigenlijk nog maar relatief kort ‘bezig is’ op dit niveau en wat ons betreft zit er nog wel wat ruimte voor groei. We hebben het wel spannender meegemaakt met minder grote namen, maar haar band was in ieder geval top. Gelukkig hebben we de foto’s nog!