Categorieën

Service

Zorgen Zuidbuurt over zonnepanelen Hollandtunnel

Zorgen Zuidbuurt over zonnepanelen Hollandtunnel
Nieuws

Zorgen Zuidbuurt over zonnepanelen Hollandtunnel

  • Redactie
  • 27-07-2023
  • Nieuws
Zorgen Zuidbuurt over zonnepanelen Hollandtunnel
VLAARDINGEN - Maandag bezochten bewoners van de Zuidbuurt het stadhuis om hun zorgen te uiten. Aannemersconsortium BAAK en Rijkswaterstaat hadden de bewoners laten weten te onderzoeken of er zonnepanelen kunnen komen op het dak van de Hollandtunnel, de landtunnel die onderdeel is van de nieuwe Blankenburgverbinding. De bewoners vrezen dat een zonnepanelenveld het landschap verder zal aantasten en roepen de gemeente op om geen medewerking te verlenen aan het initiatief.

De gemeente heeft het initiatief van BAAK en Rijkswaterstaat vooralsnog alleen ambtelijk besproken. Daarbij was de conclusie van de gemeente dat het huidige plan voor een zonnepanelenveld landschappelijk niet wenselijk is. De Zuidbuurt heeft een open landschappelijk karakter waar het huidige plan afbreuk aan kan doen. De locatie is bovendien onderdeel van het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland. De gemeente heeft wel waardering voor het idee van BAAK om voor de tunnel duurzame energie te gebruiken. Daarom heeft de gemeente BAAK verzocht om alternatieve mogelijkheden te onderzoeken om gebruik te maken van duurzame energie.

Wethouder Ivana Somers-Gardenier ontving de bezorgde Zuidbuurtbewoners en liet hun weten dat het college de belangen van de omwonenden én het belang van dit prachtige stukje Vlaardingen voor de stad zeker mee zal wegen als BAAK het uiteindelijke plan in zal dienen.