Categorieën

Service

Zwemseizoen vandaag van start

Zwemseizoen vandaag van start
Nieuws

Zwemseizoen vandaag van start

  • Redactie
  • 01-05-2019
  • Nieuws
Zwemseizoen vandaag van start
VLAARDINGEN - Het weer is nog niet optimaal, maar het buitenzwemseizoen is wel gestart! Zwemmen in natuurwater is heerlijk, maar je moet wel weten waar dit veilig kan. Het Hoogheemraadschap van Delfland controleert tijdens het buitenzwemseizoen het zwemwater van de Krabbeplas, de officiële Vlaardingse zwemlocatie. De Krabbeplas is heel gevoelig voor blauwalg. Daarom legt het Hoogheemraadschap voor elk zwemseizoen de SolarBee in het water. Dit apparaat houdt het water in beweging en daar houdt blauwalg niet van. De SolarBee remt weliswaar de groei van blauwalgen, maar onvoldoende voor een probleemloze zwemzomer.

Waar het kan neemt het Hoogheemraadschap maatregelen om de zwemwaterkwaliteit positief te beïnvloeden en de kans op blauwalg te verminderen. Bij de Krabbeplas blijkt dit elke zomer lastig. Omdat de Krabbeplas voor Vlaardingen en omgeving de enige plek is waar kan worden gezwommen heeft het Hoogheemraadschap plannen om water dat uit de waterzuivering komt nog verder te schoon te maken in een zoetwaterfabriek. Met dit extra gezuiverde water kan dan de zwemplas worden doorgespoeld om blauwalg te bestrijden.

Zelf kun je ook een steentje bijdragen aan de waterpret. Poep, lokaas en urine dragen zorgen voor de groei bacteriën en bijvoorbeeld blauwalg. De aanwezigheid van bacteriën en/of blauwalg kan leiden tot een negatief zwemadvies. Dus voer geen vissen en watervogels en gooi geen eten in het water of op de ligweides. Laat je hond niet in de zwemplas zwemmen en laat hem niet bij het water poepen, want die poep spoelt als het regent zo het water in. En maak zelf ook altijd gebruik van de toiletten.