Categorieën

Service

Aanhouding op verdenking van heling

Aanhouding op verdenking van heling
112

Aanhouding op verdenking van heling

  • Redactie
  • 25-04-2017
  • 112
Aanhouding op verdenking van heling
VLAARDINGEN/STOLWIJK - De politie heeft dinsdag 25 april om 01.10 uur twee mannen aangehouden op verdenking van heling van goederen. De aanhouding was na een controle op de Schoonhovenseweg in Stolwijk bij Gouda. Bijzonder was dat in de bestelbus waarin de mannen zaten vijftien zonnepanelen zaten. In diezelfde nacht was de bestelbus van een leverancier van zonnepanelen aan de Hoflaan in Vlaardingen opengebroken. De politie doet momenteel onderzoek naar de aangetroffen spullen.

Agenten zagen om 00.50 uur een bestuurder van een bestelbus met 50 km/uur rijden over de provinciale weg bij Stolwijk en hielden hem staande voor een controle. Met toestemming van de bestuurder, een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd in de laadbak van de bestelbus gekeken. In de laadbak bleken vijftien zonnepanelen en vijftien lege jerrycans te liggen. Daarnaast trof de politie elektrisch gereedschap aan, waaronder een cirkelzaag die van diefstal afkomstig bleek te zijn. Deze was vorige week gestolen in Waddinxveen.

Tijdens de controle kwam een 36-jarige Rotterdammer aangelopen die aangaf dat de goederen in de bestelbus van zijn bedrijf waren . Hij zou bij een tankstation hebben afgesproken met de bestuurder van de bestelbus om daar benzine te kopen. De agenten hebben na de verklaringen van de mannen en controle van de aangetroffen goederen de twee aangehouden wegens heling. De bestelbus werd in beslaggenomen. Deze bleek niet verzekerd.