Vlaardinger vast na drugsvondst in loods

13-03-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN/THOLEN - Afgelopen nacht zijn vijf mannen aangehouden in twee loodsen in Tholen. Onder de vijf een 46-jarige Vlaardinger. Hij wordt verdacht van heling en drugshandel. 

Als ontdekt wordt dat er midden in de nacht licht brandt in een paar loodsen in Tholen en er binnen menselijke activiteit te zien is, wordt besloten om binnen te treden. Nadat de omgeving stilletjes is afgezet door verschillende politie-eenheden, wordt er vervolgens door agenten aan de deur geklopt. In totaal komen er vijf personen tevoorschijn. In één van de loodsen worden enkele monstrans en kelken gevonden die vermoedelijk gestolen zijn. Monstrans zijn mooi versierde houders van goud of zilver, waarin in de katholieke kerk de hostie wordt tentoongesteld. Ook staan er drie fietsen die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal. Opvallend is de grote hoeveelheid gereedschap dat her en der verspreid ligt. Welk doel dit diende wordt nog uitgezocht. 

Omdat het vermoeden rijst dat er ook drugs in de panden liggen, wordt een drugshond van de Landelijke Eenheid ingezet. Deze vindt tientallen kilo’s harddrugs. Agenten vinden nog ongeveer 75 kilo hennep. De vijf verdachten zijn voor verhoor en nader onderzoek ingesloten in het politiecellencomplex in Breda. Behalve de Vlaardinger gaat het om een vijftigjarige Rotterdammer en drie mannen uit Oud-Beijerland (51, 41 en 19).Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date