Café Doodgewoon

17-03-2018 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Op donderdag 22 maart wordt Café Doodgewoon’ gehouden in Het Zonnehuis. Het thema van deze avond is “In gesprek gaan over levensvragen”. Te gast is specialist ouderengeneeskunde Paul Schmitz.

Er wordt informatie gegeven hoe artsen en verzorgenden samen met cliënten met elkaar in gesprek kunnen gaan over levensvragen en spiritualiteit in de laatste levensfase. We doen dit door vraagstukken te bespreken vanuit de praktijk. Paul Schmitz geeft uitleg over toepassing van het Ars moriendi model.

Café Doodgewoon is een tweemaandelijkse bijeenkomst voor iedereen die te maken heeft met palliatieve zorg binnen onze regio, zoals professionals, patiënten, mantelzorgers en vrijwilligers. Iedereen is welkom.

De bijeenkomsten hebben iedere keer een ander onderwerp, waarbij een professional of een ervaringsdeskundige als gastspreker wordt uitgenodigd. De bijeenkomsten worden in samenwerking gehouden met het Palliatief Netwerk. Het doel van het café  is om cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals met elkaar in contact te brengen, ervaringen te delen en informatie te verstrekken op het gebied van zorg in de laatste levensfase. Voor cliënten is het een laagdrempelige manier om met lotgenoten in contact te komen.

Het Café Doodgewoon start op donderdagavond 22 maart 19.30 uur in zaal De Grote Beer van Het Zonnehuis op de Dillenburgsingel 5 te Vlaardingen (inloop vanaf 19.00 uur). Voor meer informatie kunt u een mail sturen aan cafédoodgewoon@zgvlaardingen.nl . De bijeenkomst is rond 21.00 uur afgelopen.

 
Zonnehuisgroep Vlaardingen is een integrale aanbieder van verzorging, verpleging, behandeling en dienstverlening aan voornamelijk senioren in Vlaardingen en omstreken. Uitgangspunt is met persoonsgerichte zorg op maat bijdragen aan kwaliteit van leven. Zonnehuisgroep Vlaardingen is deelnemer in de Zonnehuis Groep.

Gerelateerd