Appeltje van Oranje uitgereikt aan YETS Foundation

07-06-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/DEN HAAG - YETS Foundation uit Vlaardingen heeft donderdag een Appeltje van Oranje in ontvangst genomen. Oprichter Peter Ottens (30) kreeg de prijs op Paleis Noordeinde uit handen van Koningin Máxima. Ook Excel Arts Academy (Curaçao) en Buddy to Buddy (Zutphen) ontvingen een Appeltje van Oranje.

Het Oranje Fonds reikt de Appeltjes van Oranje jaarlijks uit aan drie organisaties die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Ieder jaar draaien de prijzen om een ander thema. In 2018 is dit ‘Jong en sociaal ondernemend’, wat betekent dat de Appeltjes dit jaar naar jonge mensen gaan die zich met hart en ziel inzetten voor een socialere samenleving.

YETS Foundation


Voormalig basketbalprofessional Peter Ottens (30) heeft in 2013 YETS Foundation opgezet om kwetsbare jongeren kansen te bieden. Zelf heeft hij altijd zijn dromen na kunnen jagen, dankzij zijn sterke thuisbasis waar altijd liefde en aandacht voor hem was. Hij zag echter dat dit niet voor iedere jongere een vanzelfsprekendheid is. Daarom besloot hij die jongeren te helpen. Door hen een combinatie te bieden van basketbaltraining, samen gezond eten, huiswerkbegeleiding en aandacht voor sociale integratie wordt voorkomen dat ze het verkeerde pad op gaan. De jongeren worden begeleid door coaches die als rolmodel fungeren. YETS Foundation is actief in Vlaardingen en Schiedam.

De winnaars van een Appeltje van Oranje krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.Gerelateerd