Broekpolderweg komende maanden afgesloten

22-02-2020 Nieuws Redactie

Fotografie: Paul Meuldijk

VLAARDINGEN - In verband met de aanleg van de Blankenburgverbinding, wordt langs de Broekpolderweg in Vlaardingen voorbelasting aangebracht door bouwconsortium BAAK. Om ruimte te maken voor de werkzaamheden is het noodzakelijk om de brandstofleiding van Defensie Pijpleiding Organisatie (DPO) tijdelijk te verleggen. Deze leiding kruist ter hoogte van de voormalige Total benzinepomp de rijksweg A20 en ligt nu een stuk parallel aan de Broekpolderweg. Defensie Pijpleiding Organisatie (DPO) exploiteert verscheidene brandstofleidingen in Nederland die onderdeel uitmaken van het NATO pijpleidingnetwerk.

 

Planning werkzaamheden


De voorbereidende werkzaamheden starten vanaf 24 februari. De werkzaamheden aan de Broekpolderweg ter hoogte van het Surfpad starten op 2 maart en duren zeven weken, tot 17 april. Eind van het jaar zal deze situatie zich nog een keer voordoen als de brandstofleiding weer teruggelegd wordt op zijn oorspronkelijke plaats.

 

Maatregelen verkeer op de Broekpolderweg vanaf 2 maart


Tijdens de werkzaamheden vanaf 2 maart wordt de Broekpolderweg ter hoogte van de werkzaamheden (bij het Surfpad) afgesloten. Voor de (brom)fietsers wordt een tijdelijk fietspad aangelegd, zodat ze gedurende de uitvoeringsperiode niet gehinderd worden door het bouwverkeer en een veilige route gegarandeerd is. Het (brom) fietspad wordt 4 meter breed en er komt wegverlichting.

De Broekpolderweg wordt deze 7 weken wel afgesloten voor (vracht)auto verkeer. De omleidingsroute wordt ter plekke aangegeven en loopt via de A20. Voor een vrachtwagen die incidenteel naar de aanliggende boerderijen moet, wordt een voorziening getroffen in overleg met de betreffende boerderijen.

De (sport)verenigingen blijven via de Broekpolderweg vanuit Vlaardingen bereikbaar.

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date