Startsein voor Waterpoort Vlaardingen

18-06-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In de Broekpolder ontwikkelt de Stichting Cultuur & Recreatie Zuid-Holland, samen met de Federatie Broekpolder en de Gemeente Vlaardingen, in 2014 het recreatietransferium ‘Waterpoort Vlaardingen’. Vanaf 2015 te beleven als ontmoetingsplek, uitvalsbasis voor waterrecreatie en verhuurpunt voor trapkajaks, elektrisch varende luxe sloepen, zeilende westlanders en klassieke open zeilboten. Zaterdag 21 juni wordt het startsein voor Waterpoort Vlaardingen gegeven.

De basis is een langgerekte gratis aanlegvoorziening voor varende dagrecreanten, tussen zonsopgang en zonsondergang. Daarnaast een aantal vaste ligplaatsen voor historische zeilschepen, kenmerkend voor Midden-Delfland. Het beheer geschiedt vanuit een groter historisch zeilschip, permanent afgemeerd als drijvend bezoekerscentrum, verhuurbasis én unieke Bed & Breakfast. De kosten worden geheel gedekt door andere partijen dan de gemeente.

Leisure-ondernemers in het entreegebied van de Broekpolder gaan naar aanleiding van het recreatietransferium nog meer samenwerken en gezamenlijk de activiteiten in de Broekpolder promoten. Dit initiatief, waarin onder andere Polderpoort Vlaardingen, Adventure Vlaardingen en Fluisterboot Andante hun krachten bundelen, krijgt steeds concreter vorm onder de noemer ‘Dagje uit in de Broekpolder’.Gerelateerd