Vlaardingen wil ook onderzoek legalisering wietteelt

16-07-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het college van burgemeester en wethouders ondersteunt het manifest Joint Regulation. Dat schrijft zij in brieven aan de burgemeesters van Eindhoven en Breda en aan de wethouder Volksgezondheid van Utrecht. Dit manifest is een oproep aan het kabinet - in het bijzonder aan de staatssecretaris van Volksgezondheid en de minister van Veiligheid en Justitie - en de leden van de Tweede Kamer om te luisteren naar wat in de steden speelt en een andere koers te volgen. Een koers die het verschil maakt in de aanpak van de problemen. De oproep in het manifest is kort maar krachtig: voer samen met ons een landelijk stelsel in van gecertificeerde en gereguleerde cannabisteelt.

Het college levert ook een bijdrage van € 1500,- aan de onderzoekkosten naar internationale mensenrechten en het gereguleerd toelaten van cannabisteelt voor recreatief gebruik. Het onderzoek gaat ook over het kijken of internationale mensenrechtenverdragen niet conflicteren met de onderzochte internationale drugsverdragen.

Deze stap van het college vloeit voort uit de uitvoering van een motie die op 4 juni tijdens een raadsvergadering is ingediend door GroenLinks, D66 en de SP. De motie werd toen breed aanvaard door de raad, waarbij er 23 stemmen voor en 11 stemmen tegen waren.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date