Spongebob leukt buitenspeeldag op!

14-06-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - De Nationale Buitenspeeldag, jaarlijks georganiseerd door Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon vraagt op een speelse manier aandacht voor een kindvriendelijke inrichting van buurten en straten. Het doel van deze dag is om alle kinderen te stimuleren naar buiten te gaan.

Zo ook in de Westwijk in Vlaardingen, waar de Wijkvereniging Leefbaarheid West op zijn Best met ondersteuning van Minters afgelopen woensdag 12 juni voor de zeventiende keer de buitenspeeldag in de Westwijk in Vlaardingen organiseerde. Wethouder Jacky Silos opende de dag met een speech en mocht daarna een poging wagen aan de Bibberspiraal, waarna de kinderen konden gaan spelen.

Waar de regen roet in het eten leek te gaan gooien, is de organisatie creatief omgegaan met de slechte weersomstandigheden. Veel activiteiten werden naar binnen verplaatst en er waren partytenten opgezet, waaronder de kinderen ook leuke spelletjes konden spelen.

Zo was er voor de kleinsten een springkussen binnen opgezet en konden de kinderen met hulp van enthousiaste vrijwilligers knutselen, sjoelen, Twister spelen, levensgroot vier-op-een-rij spelen of hun stressbestendigheid aan de Bibberspiraal testen. Ook was er buiten onder een partytent een dj-booth met muziek en diverse activiteiten, zoals spijkerslaan. De stormbaan en het springkussen konden helaas niet opgezet worden, omdat dit voor onveilige situaties kon leiden met de regen.

Daarnaast had de organisatie dit jaar voor de kinderen een extra leuke verrassing, zij hadden zich namelijk ingeschreven voor een winactie van Nickelodeon en gewonnen! Spongebob en Nienke van Dijk (presentatrice en vlogster) kwamen aan in een grote Amerikaanse schoolbus van Nickelodeon en de kinderen konden met ze op de foto en een handtekening krijgen. Dit leverde een hoop blije en enthousiaste reacties op van de kinderen, die met hun helden van de televisie op de foto konden.

Al met al was het ondanks het slechte weer toch een fantastische middag voor de kinderen en de vrijwilligers!Gerelateerd