Raadsfracties roepen op tot positiviteit

19-06-2019 Politiek Erik Meijer

VLAARDINGEN - Een groot deel van de Vlaardingse gemeenteraad heeft een verklaring opgesteld waarin wordt opgeroepen tot 'positiviteit en samenwerking' tussen gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders. De partijen - en een individueel raadslid - vinden dat er teveel op de persoon wordt gespeeld. Met name burgemeester Annemiek Jetten is daarbij de gebeten hond. 

Voor het opstellen van de verklaring werden alle fracties benaderd behalve de Fractie Boers. Niet voor niets wordt door de ondertekenaars juist deze fractie bij name genoemd. Overigens hebben niet alle fracties ondertekend. ONS.Vlaardingen, AOV en Beter voor Vlaardingen (BvV) zagen ervan af. Namens deze laatste fractie tekende wel Salih Akca maar dan op persoonlijke titel.

De verklaring is opgesteld naar aanleiding van de vragen die raadslid Tim Thiel namens de Fractie Boers stelde over de woonplaats van Annemiek Jetten. Die vragen kwamen er na een artikel op Waterweg Actueel waarin werd gesteld dat de burgemeester van Vlaardingen niet - zoals zij zelf beweert - in Vlaardingen woont maar eigenlijk in Breda.

,,Met die vragen keert de Fractie Boers de bewijslast om'', verklaart Marcel Kerkhof van de Onafhankelijke Socialisten. ,,Wat ze zeggen is eigenlijk: 'Bewijs maar dat je onschuldig bent', zo werkt het gelukkig niet in dit land.'' Kerkhof benadrukt dat de verklaring niet enkel is gericht tegen de Fractie Boers. ,,Er zijn ook andere fracties en raadsleden die zich schuldig maken aan het op de man spelen... maar we hebben het wel voor zo'n 75 procent over de Fractie Boers. Is daarom deze fractie als enige niet benaderd? Kerkhof: ,,Boers, tja wat moet ik daarmee doen... zij zien dat toch heel anders.''

En dat ziet fractievoorzitter Ron Boers inderdaad heel anders. ,,Als het over ons gaat, kun je ons toch gewoon aanspreken? Daar is echt geen verklaring voor nodig. Alsof je 1000 man ontslaat en wel de pers inlicht maar niet het personeel.'' Boers vindt overigens dat zijn partij juist altijd over de inhoud discussieert. ,,Wij zeggen altijd wat we vinden en daar is niks onkies aan.''Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date