Yets Foundation, Antipesto en The Gate straks dakloos

06-12-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - De Yets Foundation, Antipesto en The Gate, drie maatschappelijke organisaties die met jongeren werken, worden binnen korte tijd dakloos. Ze huren nu via Ad Hoc ruimte in het pand aan de Galgkade maar voelen de strop al om hun nek. Ad Hoc heeft laten weten dat ze per 1 februari 2019 moeten verkassen. The Gate opende op 2 november de deuren, al vijf dagen na de feestelijke opening kwam de brief dat ze moesten vertrekken.

CDA en PvdA hebben aan het college gevraagd om naar een oplossing te zoeken. ,,Deze maatschappelijke organisaties doen goed en belangrijk werk in en voor onze stad met als doel jongeren zelfredzaam te maken, zodat ze op de lange termijn een positieve rol in de maatschappij kunnen vinden. Dit gebeurt met veel vrijwilligers en tegen een minimum aan inzet van middelen. Huisvesting van deze organisaties is daarbij van groot belang en iets waar deze organisaties zich geen zorgen over zouden moeten maken'', zo stellen de partijen.

,,De gemeente heeft hierin een verantwoordelijkheid'', zo stellen Nel Versteeg (PvdA) en Marieke Thommis (CDA). De twee verzoeken het college om op korte termijn in actie te komen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date